View Single Post
Eski 05-04-2014, 04:32   #3402
Orhan Özbilgiç
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Giriş Tarihi: 12-04-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi KAPTANzst Mesajı Göster
Çok memnun oldum. Adresi yazdım.
Kafkas gülü çiçekten sonra filiz verir ve seneye çiçek açacak dalları oluşturur. Durumunun iyi olmasına sevindim. Benim 15 yıllık bir kafkas gülümü kaybettim. Son senelerde kafkas gülü ölümleri fazlalaştı. Acaba gürcistandan gelenlerle bir hastalık da mı geldi diye düşünüyorum.
Hibiscus mutabilis çeliği mümkünse .
Çan sarmaşığı ile su deposunu güneş etkisinden de korumuş olacağım.
Teşekkürler
Sevgili KAPTANzst;
Kafkas gülü aynen dediğiniz gibi, çiçek diplerinden yeni filizler vermeye başlamıştı. Fotoğrafta çok net görülmüyor.

Sizin Kafkas gülüne üzüldüm. 15 yıllık bir emeğin boşa gitmesi asıl üzücü olan. Bundan böyle, hep ''Eyvah yine mi?'' diye, korka korka yetiştireceksiniz. Ben, mart başında İstanbul'a dönmeden, yanındaki orman gülleri ile beraber, kök çevrelerini 10 cm. derinliğinde havuzlayıp, parafuran adlı ilacı kullandım. Çünkü özellikle, Orman güllerinin gelişimlerini pek sevmedim. Oysa onlara, fazla azotu sevmediklerini bildiğim için, sadece yanmış ahır gübresi veriyorum. Yani beslenmede bir sorun olmaması gerekirdi. Zira birçok yerde olduğu gibi, bizim oralarda ''Kancalı Beyaz Kurt'' dedikleri, Haziran böceği -Kadı lokması Manas diye bilinen toprak altı zararlısı, her türlü çalı ve ağaç grubu bitkilerin (çok yaşlı fındık ağaçları da dahil) köklerini, kalemtraşla açılmış gibi yiyor ve kurutuyor. Bu ilaç, en az iki-üç yıl süreyle bu zararlıyı yanaştırmıyor.

Name:  084-084.jpg
Views: 800
Size:  70.2 KB
Bunun dışında, mantari hastalıklara karşı, yaz dönemlerinde çeşitli fungusitleri(Özellikle Antracol )kullanmayı sürdürürüm. Tüm bunlara rağmen kurursa, tabii ki üzülürüm.

Ben, 20 Nisana kadar İstanbul'dayım. O gün, 20 günlüğüne gidip, sebze yeri sürme ve dikimleri gibi işleri halledecek ve mayıs başında tekrar döneceğim. Zira o günlerde burada mutlaka bulunmam gereken, üç ayrı dostumuzun torun ve çocuklarının düğünleri var. Mayıs sonunda Samsun'a yine döneriz.
Anlayacağın, bizimkisi tam göçebelik.

Hibiscus Mutabilis; başlığında, Sayın jineop'un alıntıladığı ilk bilgi mesajında, çelikle üretim zamanı TEMMUZ-AĞUSTOS olarak belirtilmiş. Bana o zamanlar bir hatırlatıverirseniz (Zira unutabalirim.), size gönderirim.
Selam ve sevgilerimle...

Orhan Özbilgiç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön