Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi rikeb
Ben yarışmaya gürbüz ama meyvesi olmayan kabak olarak katılırsam garanti birinci olurum.
Selahattin hocam yolladığından beri iyice büyüdü. Birde buradaki köylü bir arkadaş meyveden sonra üç yaprak say ve oradan kes dedi. Eğer bir gün meyve olursa deniycem.  )
Birde Kürşad ve Todor bana kızacak ama kabağa su veme işi bende arap saçı oldu.
1- Ömrü boyunca 3 kez su verilir.
2- Çiçek açatıktan sonra suyu kesiyoruz ve meyve pinpon topu olana dek su vermiyoruz.
3- Haftada 1 kez veya 5-6 günde bir kez veriyorum.  )
|
Çok net anlatamadım herhalde. Şöyle ki;
Eğer kabağımızı hasattan sonra, ilkbahara kadar (serin ve kuru bir yerde olmak şartı ile) saklamak niyetinde isek suyunu tüm yetişme sezonu boyunca 3-4 kez vereceğiz. Yani sadece bitki bize su istediğini söyleyene kadar. Bunuda yapraklarındaki sarkma ve pörsümeden anlıyoruz.
Eğer kabağımızı uzun süre saklamayıp, kış içinde tüketeceksek veya büyük bir kabak yetiştirmek istiyorsak sık suluyacağız. İster 3 günde bir, ister haftada bir. Sulama sıklığı toprağımızın yapısına bağlı. Yapraklarda sararma görmememiz gerekiyor. Aşırı sulama yapraklarda sararmaya yol açacaktır.
Her iki durumda da çiçekteyken sulamayı azaltıyoruz. Böylece bitkinin çiçeklenmesini ve meyve oluşumu teşvik ediyoruz.