View Single Post
Eski 03-04-2014, 22:41   #485
Sulman
Ağaçsever

Sulman's Avatar

Giriş Tarihi: 20-05-2010
Sn. Nilgün Hanım vallahide billahi kokusunu aldım çiçeklerin. Elinize sağlık... Yaprak döken manolyaların mistik bir havası var. İnsan kendini uzak doğuda gibi hissediyor. En sonunda banada ektireceksiniz yaprak döken türünden... En erken uyanan manolyalar.

Sn. Gökhan Bey,

Bazı sağlık nedenleri ile gelemedim. Bana yazınızı şimdi gördüm. Emeğinize sağlık....Burada bir dostumuz var sizlerden iyi olmasın.. Bana bir gübre önerdi akıllı gübreymiş. 55 Lira. Yaylada komşusundan görmüş. Npk 12-12-17 Mido Blu (Koltar tarım (mavi beyaz torbası)). Yıllardır büyümeyen ağaçlarına tatpik etmiş. Bir senede acayip faydasını görmüşler. Yaşa göre 150 gr veriliyor. 1 yaşa 1 su bardağı ortalama. Hani o komşum paraya kıydıysa vardır bir hikmet dedim. Akıllı gübre deniyormuş.

Sanıyorum ki sizin bana yazdığınız yazı ile şansa örtüşmüş...

Son 5 gündür tüm ağaçlara bakım yapıyorum. Bel, çapa, gübre...

Sevgili Göksel'in Manolyasını ve onun yavrusunu daha fazla itina göstermek için en sona sakladım. Bugün bitirdim hayırlısıyla.

Üzerindeki çam yapraklarını aldım, dibi çok güzel siyahlamış erimiş... Çapa ile toprağı nazik nazik karıştırayım dedim... Derken ne göreyim... Bu kadar da üstten olacağını köklerin ummazdım. Bir köklenmiş bir köklenmiş... Tırtıl gibi körpecik, yumuşak... Bir kaçına zarar verdim sanıyorum ama affeder umarım. Çok kök salmış çok. Çok kırılgan.... Çapayı bırakıp elimi kullandım desem gülmeyin bana Evet itiraf ediyorum parmaklarımla çapaladım. Eldivensiz hemde.

Npk 12-12-17 Mido Blu'yu önerilen miktarda tatpik ettim. Birazda geçen seneden Gentasol vardı onuda karıştırdım. Biriktirdiğim yağmur suyuyla suladım. İnşallah yanlış yapmadım Yanlışsa hemen açayım dibini geri.??? Ziraatçiye 10 defa sordum ama sizler daha iyi bilirsiniz. O satmak için demiş olabilir.

Bahçede 3 ağaç kaldı uyanmadık... Kavaklar, salon çamları, manolyalar... Gerçi manolyam kökü ile belli etti kendini. Geceler ve gündüzler son 2 gündür sıcak gitmeye başladı... Gece 10 Gündüz 21 derece gibi... Ah bir yağmurda yağsa.....

Sn. Gökhan Bey,

Salon camınıda uzun uzun kendi konusuna yazacağım. Biri gitti gibi... 3 ncüyü aldım. Yer değiştirdim vs....

Sevgiler, saygılar.

Sulman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön