View Single Post
Eski 03-04-2014, 21:50   #108
gokcegokce
Ağaç Dostu

gokcegokce's Avatar

Giriş Tarihi: 05-03-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
Üstte yazdığım gibi, yapılan doğru değil, ancak kuşa teknik olarak zararı olmaz. Bantlama düzgün yapılırsa hiç uçamadığı için sağa sola çarpmaz, zaten süreç üç-beş günlük olmalı, alışacak kuş belli olur. Birden fazla kuşun birini seçip onu kendinize alştırmaya çalışmak zaten zor bir işlem, kuşlar arkadaşları varken sizle niye ilgilensin, kuşa eziyetten başka bir işe yaramaz.

Kuşa 11 tl verip banyo aparatı almadan önce yayvan bir kabın içine su koyarak banyo işini sevip sevmediğine bir bakın. Kimi kuş suyu pek sevmiyor. Boşuna masraf yapmamış olursunuz.
Kanat kesme işini ben yapmadım asla da yapmam. Ben yalnızca ölen erkek kuşuma eş almak için petshopa gittiğimde bu kuşu gördüm ve evimi açtım ona. Hatta eşi öldü diye yeni bir arkadaş aldım yanına. Hala korkuyor insanlardan çok tedirgin ama yine de azıcık güvenini kazandım 2dk kadar kalıyor parmakta. Muhabbetler Avusturalyada sürü halinde gezen kuşlar, bu nedenle çift bakmaya gayret ediyorum. Bir de artık eskisi gibi ilgilenemiyorum ve canı sıkılsın istemiyorum kuşun. Kanat kesmek de bantlamak da bana saçma gelen uygulamalar. İnsanların bu yaptıkları bencilce ve kuşu iyice kendilerinden soğutan şeyler. Sahiplenmek demek o hayvana istediğini yaparsın anlamına gelmemeli. En azından bu platformda savunmayalım bu türlü eziyetleri derim. Kuşa zarar vermiyor diyorsunuz ama rahatsızlık veriyor bunu unutuyorsunuz. 1-2 gün sizin ellerinizi bağlasak nasıl hissedersiniz? Onlar bizim can yoldaşımız esirimiz değil. Pek çok kuş baktım evcilleştirmenin tek yolu bol sevgi, başka hiç bir yöntem değil!

Banyo konusuna katılıyorum kimi kuş bayılıyor kimisi de kedi misali hiç sevmiyor. Ama Hira'nın kuşu zaten sevdiğini belli etmiş. Bence yapması gereken kafese extra bir yem kabı takıp içine gün aşırı değiştirmek kaydıyla su koymak. 11tl ile de kuşuna süper bir ziyafet için kaliteli bir yem alır 700-1000gr kadar. Sevgiler...

gokcegokce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön