View Single Post
Eski 03-04-2014, 12:35   #871
asln
Ağaç Dostu

asln's Avatar

Giriş Tarihi: 16-04-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fatitoo Mesajı Göster
Maşallah, sizinkiler çok sağlıklılar. ben de büyüyen yapraklarımın saksısını biraz büyüteyim mi bazıları hızlı gelişti, ne dersiniz? Bir de şimdi fitile geçirsem üstten uzun yorgan iğnesini toprağa batırıp alttan mı çıkartacağım ipi?
fatito,benim en büyük saksım bunlar her zaman.Tadımlık minik bardak.
Hatta bakarsanız büyük olan minyatürün saksısı 180 cc denilen( su bardağı kadar bile değil ) normal boy şeffaf bardağın içinde duruyor.
Standart menekşelerimde sadece bardakta yaşıyorlar.
Ne kadar ufak saksı o kadar mutluyuz demek
Sizin mavili plastik bardakların yukarıdan üçte birini kesin, altta iki parmak kalsın yeni bebekler için saksınız o olsun.Foto :1 örnek
Bakın birinci ve ikinci fotoğraflarda sizin mavili plastik bardaklar kadar su kabı altta şeffaf olan.
Buradan ölçü alın.Saksı yaptığım o kadar ufakki aliminyum folyo ile taban yaptım.
İkinci bardakta iki kişi kalıyorlar, bunlar standart boy 1 ay oldu mini bardaktan aldım bir büyüğüne koydum.6 ay burada kalacaklar.Ne zaman kökleri her yanı kaplar o zaman aynı bardağı birine tek olarak kullanacağım. İkincisine de aynı bardağı kullanırım.Yetişkin olup ilk çiçekler gelse de büyütmeyeceğim.
Taaa seneye ikinci çiçeklenme olur ,o zaman hiç kesmeden sizin mavili bardak, benimse bu alttaki şeffaf boy ebadındaki bardağa alınacak ve değişmeyecek.
Son foto standart boy menekşe için kullandığım örnek.
Burda da çiçek açana kadar kalacağı bardak örneği.
Ne zaman dallanır budaklanır, 6 ay ,5 ay neyse kök vesaire dolar kabı, o zaman yine bahsettiğim mavili bardağınız kadar olan en büyük saksıya alırım.

Saksı seçimim bu şekilde oldu kişisel tercihim.Denedikçe olumlu olana karar verdim.

Eklenen Resimler

asln Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön