View Single Post
Eski 03-04-2014, 10:33   #868
asln
Ağaç Dostu

asln's Avatar

Giriş Tarihi: 16-04-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fatitoo Mesajı Göster
Öncelikle hoş geldiniz, yokluğunuz çok belli özellikle belirtmek isterim. Özledik paylaşımlarınızı, artık aramıza dönün lütfenBebeklere besin takviyesine başladım. Gelişimleri çok iyi maşallah. Hatta bazıları öyle iyi ki sap kısmından bile yaprak çıkarttı nasıl yapacağım bilmiyorum, bu şekilde açıkta büyümez sanırım. Ancak çoğu yaprak sizde olduğu gibi öbek öbek fışkırıyor, yavrular bile yavru veriyor aynen sizdeki gibi. Kodunda var sanırım Bebeklere her baktığımda size dua ve teşekkür ediyorum, sayenizde tekrar heyecan duydum ve çok çeşit yavrularım oldu. Şimdi de renklerini merak ediyorum. İnşallah büyütüp göreceğim. Tekrar teşekkür ederim.
Sevgili fatito,
Ne kadar naziksiniz, lakin artık aktif üye değilim, olmakta istemiyorum,size cevap yazmak için girdim
Saplardan yaprak çıkartanlar her zaman hayatta kalamıyor çok beklemiş,çok yavru vermiş 4,5 aylık anneyse yarı yolda kalabilirler.Bazende ekte yükledim, mucize oluyor yaşayabiliyorlar.
Buradaki yaprak yaz ayından beri bende.Bir minyatür,ilk başta yazın derin diktim yavru gelmedi,kış başı eski toprağını attım yeniye alıp sadece kökleri örttüm , sağdaki yavruyu verdi.Ayırdım anne ölebilir diye ayırdığıma çok ufaktı.
Sağdaki gördüğünüz ilk bebek pirinç kadardı,aynı gün anneyi atmadım yan yatırıp yanına yeniden diktim, sizinki gibi saptan yavru verdi,bıraktım ne olacak diye ve şimdi bu durumdalar.
Yaprağın boyu serçe parmağımın yarısı kadar.Tahmin etmeniz açısından ölçü verdim.
7 aylık bir yaprak şu an.
Özetlersem bende yaşanan vakka ,taa ilk başından beri bilmeden menekşe yetiştirmeye başladğımdan tüm çelikleri derin oldu, geç kaldılar ya da aman anne çürür yavruyu alayım diyerek 2 ayda bir çeliklere toprak değişimi yapmışım.Bir köşeye bırakıp aylarca aynı toprakta bırakmamışım.Bu bir etken midir bilmiyorum.

Eklenen Resimler

asln Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön