Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Emre İlhan
Hayvansal gübre ile(iyi yanmış çiftlik gübresi gibi) gübreleme yapmanız, limon fidanınızın daha çabuk toparlanmasını ve yaşama şansının daha da artmasını sağlayacaktır.
Limon fidanlarının yapraklarını tamamen dökmeleri, soğuktan ciddi anlamda etkilendiklerini gösteriyor. Turunçgiller, kısmen de olsa burada da yapraklarını döküyorlar ama muhakkak yapraklarının büyük bölümü üzerlerinde kalıyor.
Şu sıralarda buralarda yeni sürgünler oluşmaya, taze yapraklar gelişmeye başladı ama Giresun'da ilkbaharın(tam olarak) kendini ne zaman gösterdiğinden emin olamadığım için net cevap veremiyorum. Ancak bu dönemde yine de hayvansal gübrelemenizin, hâttâ mümkünse; gübre şerbeti ile bitkiyi beslemenizin, daha yararlı olacağını düşünüyorum 
|
Yanmış çiftlik gübresi aldım, nasıl ve ne miktarda kullanmalıyım? Ayrıca elimde yarasa gübresi, leonardit ve humik asitte var.
Ayrıca daha büyük bir saksıya alacağım. Küçük meyveleri var, köklerdeki toprağa fazla dokunmadan temizlemeden mi diğer saksıya almalıyım.
Birde büyük meyveleride var ama hiçbir gelişim yok, artık onları toplamam mı gerekiyor yoksa bitki vitaminsiz mi? Ikinci şık galiba?