Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe
Bunun iki temel sebebi var. Birincisi bitkinin topraktan aldığı besinler kendine göre olduğu için onlar tükenmiş olur. İkincisi o bitkiye (ve o aileye) özel hastalık etmenleri bilhassa bitkinin zayıfladığı sonbahar mevsiminde çoğalarak toprağa yerleşir. Bu patojenler yeni sezonda aynı aileden fide ekildiğinde hemen yeni dikilen fidelere yerleşir.
Bu sebeplerden birincisi dikkatli besin takviyesi ile önemsiz hale getirilebilir fakat ikincisini önlemek hayli güçtür.
|
Dediginiz gibi, benim gibi organik uretim yapan birisi icin ikinci sorun hayati onem tasiyor.
Kayinpeder sadece bordo bulamaci kullaniyor, koruyucu madde olarak. Acaba onun yillarca sorunsuz domates uretimi, sadece bordo bulamaci kullanmasi olabilir mi? Sonucta belki 20 yildan fazladir, fidelerin yerleri degismedi.