Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fatitoo
Evet o yaprak ve birkaç anaç daha diktikten sonra kurumaya başladı ama gövdesi sapasağlamdı, sanırım bu yüzden yavru vermeye devam etti. Ben yaprağa kurusa bile dokunmuyorum, (çürümediği sürece) gövdeye bakıyorum. Bir anaç ta yavru verdikten sonra gövdeden çürürdü, anayı topraktan aldım yavrular tek başına büyümeye çalışıyor gelişimleri çok yavaş ama yine de sağlamlar...Epey büyüyene kadar anadan ayırmayacağım, çünkü beceremem diye korkuyorum...
|
O yaprağı hatırlıyorum, üçüncü kez yavru alıyorsunuz şu an.Ve dediğim gibi ağustos ,hatta bazısı temmuz çelikleri.
Mümkünse çürümeyi yavrulara kadar yakınlaştırmayın sevgili fatito.
İlk yavrularım 3 ayı geçmişken geldiğinde anne artık çürür diye erken ayırıp bu yaprakları yine dikmiştim.
Çürüyen anne için ; Ben bir kez o hataya düştüm, enteresandı, yavrulara kadar çürüdü, toprağın dibinde de devam etmiş, 4 yavrulu bir koloniydi, ayırmak için açtığımda 2 yavrunun dibi anneyle birlikte erimeye başlamıştı.Ayrıca alttan erime olduğundan yukarıda sağlıklı yaprak görmeye devam ediyoruz, bu aldatıcı olmuştu benim için.

Her lafa bakıp her şeyi yapmamayı öğrendim bu forumda.

O sebeple sizde kendiniz tecrübe edin, deneyin, zaten karar vereceksiniz ne yapacağınıza.
Sevincinizin çoğu hocamız menekşecibaba'nın sayesindedir benden çok.
Bu yaprakların yarısından çoğunu kendisinden almıştım.
Nasıl keser nasıl sever bilinmezki hayata tutunuyorlar.
Bir kısmıda forum dikkate alınıp yazıları okunursa tarif ettiği kesim tavsiyeleri ile kendim deneyip ayırdıklarımdır.
Sağolsun, iyiki tanıdık kendisini.
Besin takviyesi mutlaka yapın.Çoğunda erken ayırma gerekecek.Fotoğraflarınızı bu gün inceledim.Çürük yerleri de steril bir jiletle sağlam dokular kalacak kadar kesin.
Gerisi evrene kalmış.
Foruma girmiyorum, bu sebeple kusuruma bakmayın, epeyce fotoğrafınız birikmiş, bebekleri görmek memnun etti.
Selamlar.Sevgiler.