Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi demlichay
Sizin sorununuz da, benimkine çok benzer görünüyor. Resimlerde, o yaprak diplerinde görünen şeyler bende de var. Köklere bakmadım; ama orada da olduğu kesin. Mücadele etmekte fayda var. Kullanacağımız ilaçlar konusunda haberleşip sonuçlarını bildirmemiz, bizim ve aynı sorunu yaşayan ya da yaşayacak olan başkalarının faydasına olacaktır. Haberleşelim lütfen.
Selamlar.
|
Sevgili demlichay,
büyüklerin çiçekleri solmak üzere 1 hafta daha bekleyip harekete geçmeye karar verdim. Hergün gözlemliyorum, unlu bite benzer bir oluşum göremedim ama tedbiri elden bırakmayacağım. Çiçekler kuruduktan sonra çiçek saplarını ve fazla yaprakları ayıklayıp arap sabunu+ sıvıyağ +sarımsak karışımını hem yapraklara hem de yaprakların kökle birleştiği bölgelere uygulamayı planlıyorum. Toprak değişimini de aynı yapacağım. küçük yavrulara da bu karışımı uygulamayı planlıyorum ama topraklarını değiştirmeyeceğim zaten hassaslar...
Aklıma takılan şöyle bir durum var, yaprakları ayıklarken biliyorsunuz gövdede kesik taze oluyor. Yani o bölge henüz kurumadığı için, sabun karışımı o bölgeye zarar verir mi acaba?
Her durumda zor bir iş olacak sanırım, saksı değişimini sabah erken saatte yapmak daha doğru ama bu sefer de ıslak yapraklara güneş ışığının zarar verme riski var. gelişmeleri paylaşırım.