View Single Post
Eski 02-04-2014, 11:29   #336
tarabyali
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 09-05-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ayhat Mesajı Göster
yer şakayığım saksıda ve bahçedeydi, ikinci katta oturduğumdan dolayı onu sulama ve görme problemimden dolayı yukarı balkonuma çıkarttım ama ne göreyim, tomurcuklarına aldanıp kollarım kopana kadar taşıdığım koca saksıyı karıncalar sarmış, şimdi bütün çiçeklerim karınca tehditi altında, sevgili hocalarım acaba saksıyı tekrar bahçeyemi indireyim, ya da o karıncaların bir zararı olur mu, karınca eve girmediği sürece tiksinen bir insan değilim o da canlı sonuçta ama ne yapacam bir türlü karar veremedim, lütfen bana bir fikir verin
sayn ( ayhat;1265797 ) karinca bitkilere cikmasinin sebebi bitkide bitki bitleri varsa o bitki bitlerinden yararlanirlar bitki bitleri bitkinin üzerinde yasar ama tüm bitkinin suyunu emerek bitkiyi bitirir bitkinizde bitki biti yoksa karinca bitkinize zeten cikmaz karinca saksinizin toprak kismida olur onunda bitkinin köklerne zarari olacagini sanmam avrupada karincalari yok eden kücük bir kutu icerisinde bir ilac var türkiyede varmi bilemiyorum o kutucugu saksinizin üzerine koyuyorsunuz kutunun delikleri var tüm karincalar onlara hos gelen bir koku var kutuda kutunun icerisine giren karincalar disariya cikamiyorlar ve orada ölüyorlar o karinca kutusu varmi onu arastiriniz bulursaniz dedigim gibil yaparsaniz sorununuz cözülmüs olur saygilar...

tarabyali Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön