Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Vildan Sönmez
Sayın mor-salkım, ilk fotoğrafınızdaki kaktüsten bende de var, dilerim benimki de açar.
|
Merhaba Vildan hanım,
Bu kaktüsü haftasonu Yenibosna Koçtaş'ta gördüm. Zaten kaktüs standı rengarenkti. Simli boyalarla boyanmış tüm kaktüsler.. Bu kaktüse de göz ve agız yapıştırmışlar, kafasına saç görüntüsü verecek birşey...
Artık ignelenmiş miydi, yapıştırma mıydı bilemedim.. Yazık heveslendim ama, almaktan vazgectim. Ne kadar yaşarlar bu şekilde bilemedim. Ben bunlara bakarken 8 yaşlarında bir çocuk babasına "baba noolur kaktüs alalım bak cok güzeller" deyince aklımdan şu geçti ; Belki de bu şekilde çocuklara kaktüsü sevdirmek , biraz ilgi çekmek için kullanılabilir ama sonra aklıma gelen, ortaokulda iken aldıgım kaktüsün üzerindeki çiçeğin yapay oldugunu öğrendiğimde hüsrana ugramış, kendimi kandırılmış hissetmiştim. Hatta o dönemde bana bunu söyleyen kişi "kaktüsler çiçek açmaz" da demişti..
O zaman elimdeki kaktüs de tüm albenisini yitirmişti.. Kandırılmak çok kötü bir duygu, yaş ne olursa olsun..
Sizin kaktüsünüz nerelere götürdü bakın, umarım bu yaz çiçeğini görürsünüz, sevgiler