Arkadaşlar, cevabım biraz gecikti ancak cevap için arkadaşıma bilgi vermem gerekiyordu. Yardımcı olabileceğini söyledi. Ancak biraz maliyetli bir iş olduğunu söylemeliyim. Bu işin bana maliyeti yaklaşık çelik başına 65-70 rinjit (yaklaşık 25 Ytl) oldu ki kargo ücreti de ödemediğimi ifade etmeliyim(Havacılık sektöründe olmanın güzel tarafı). Eğer yine de çelik almak isteyen arkadaşlar olursa seve seve yardımcı olurum. Malezyadan gelen bu çelikler için yine kargo ödemesi yapmanız gerekmeyecek. Gümrük ve uluslararası kargo işini ben hallederim . Size yurtiçi kargo ücreti kalır. İşin en güzel tarafı da çelikler elimize geçmeden ödeme yapma zorunluluğumuzun olmaması. Bir de biraraya gelip toplu alım yaparsak indirim yaptırabiliriz diye düşünüyorum. Ben de bu sayede kafama takılan türleri getirtirim. Bu bitki için bence değer, ama imkan meselesi tabi. Yine belirteyim ki bu bitkileri üretmeyi başarabilirsem arkadaşlara çelik göndermekten zevk duyacağım. Bu da zaman meselesi.
Bu arada çeliklerim köklenmeye başladı. Hafize hanımın tam da tahmin ettiği üzere diversifolia biraz ağırkanlı gibi. Onun kökcüklerini göremedim henüz, ama ümitliyim.
|