View Single Post
Eski 01-04-2014, 12:39   #40
echohe
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 31-03-2014
Yakin zamanda izledigim birkac belgeselle, halkini somurmede son noktaya gelmis kapitalist ulkelerin artik kirli somurge planlarini, kendilerini takip eden ulkelere dayattigini daha net idrak edebiliyorum. Ulkemizde bile temel yasam ihtiyaclari en buyuk rant konusu haline gelmeye basladi, barinma, isinma, beslenme, saglik, egitim...
Bankacilik sektorunun ulkemizin kayitli calisanlarini nasil amele yaptigini, sigorta sektorunun kamusal hizmetleri nasil ozellestirdigini, tarim ve hayvanciligimizin bitirilerek ithal bagimlilar haline getirildigimizi ve daha bircok milli menfaatlerin farkli isimler altinda pazarlandigini goruyorum ama elimden bir sey gelmiyor, batidan aldigimiz en iyi niyetli seyler bile virus tasiyor, bizim kokumuz Orta Asya dir, varsin ekonomik guc olmayalim, kendi kendimize yetme mantiginin hangi tarafi zorluk iceriyor anlamiyorum. Yemegimiz var, suyumuz var, enerjimiz var... Satma. Her seyin birinci kalitesi ihrac edilir oldu ulkemizde ve bu basari gibi lanse ediliyor, ama halkim cop topluyor ote taraftan... Kamu yarari gozetecek insan lazim bize, kamu islerinde parayla ranti idare edecek insanlar degil. Ulkenin buyuk cogunlugu isci, ciftci, hayvanci bunlara hizmet eden insanlar devlet memuru ama yasam standartlari bu emekci insanlardan kat kat yuksek, bu ne perhiz bu ne lahana tursusu. Isci calissin memura baksin, memur o emegi alip ithal urunlere harcasin... Somuruluyoruz ama para tatli geliyor insanlara, her kurusunda hak var halbuki, ilahi adalet sasmaz.
Dogal zenginliklerimize geleyim, gozume carpan birkac sey ;
Ruzgar enerjisi santralleri kuruyoruz, elektrik faturamiz ne kadar azaliyor ? Hic.
Turkiye petrolleri var, oz sermaye hesapta, ne kadar ucuza aliyoruz ? Hic. Ayrica milletim bes lira para verirken cok kiymetli kamu gorevlilerimiz iki liraya ihrac edebiliyor bu ne gaflet! Yeni haber bu.
...cok keyfim kacti. Paylasilan bilgilere tesekkur ediyorum. Saygilarimla.

echohe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön