View Single Post
Eski 31-03-2014, 14:01   #325
Revnak
Ağaç Dostu

Revnak's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Seabert74 Mesajı Göster
Sn Revnak,
Ne kadar sürede bu hale geldiler?? Ben tohumları içeride çimlendirdim ama 3 aydır henüz 2.yapraklarını çıkaramadılar. İstanbul'da hava soguk, dışarı çıkarsam mı diye düşünüyorum ama o kadar güçlü görünmüyorlar. Tohumları dış mekanda mı ekmek gerek?? teşekkürler
Herhalde Aralık-Ocak gibi terasımdaki geçen seneden kalma biberlerimin dibine serpiştirdim tohumları. Sürekli dışardaydılar ara ara yağmur yağdı, ara ara ben suladım, büyüdüler geliştiler epey de kuvvetli oldular. Zaman içinde ayırdım, şaşışırttım, geldiğim durum bu.

Eskiden ben de içeride çimlendiriyordum ama sonradan dışarıya alıştırmayı beceremiyor kaybediyordum bütün bitkilerimi. Bu sene eskisi kadar özen göstermemeye karar verdim. Sonuçta doğada bunlara kimse fısfısla su vermiyor, şeffaf örtüler örtmüyor.
Muhtemelen çıkıp gelişmeleri havalardan dolayı daha geç oluyor ama emin olun içeride olduklarından daha sağlıklı gelişiyorlar -bence-.
Bu sene domates ve biberlerimi de viyole ekip terasa koydum. Güneş daha şimdiden ciddi ciddi yakıcı olduğu için sadece gölgelendirme amaçlı olarak kedi taşıma kaplarımın delikli olan üst kapağını koydum viyolün üzerine. Hemen hemen 1 ay olacak ekeli 2. yaprakları çıkarmaya hazırlanıyorlar, ve güçlü duruyorlar. Şaşırtmadan sonra gölgeleme için de çok ciddi bir şey yapmayı düşünmüyorum ki alışsınlar güneşe..

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan Mesajı Göster
Adsız dedikleriniz de şebboya benziyor. Bende de 2 çeşit yapraklı var bazıları tüylü gibi diğerleri de aynı sizin adsızlar gibi.
Öyle mi dersiniz, hayırlısı bakalım
Daha gonca yok onlarda, beklemedeyiz..

Revnak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön