View Single Post
Eski 29-03-2014, 12:11   #3808
Revnak
Ağaç Dostu

Revnak's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2012
Tohumdan denedim çimlendirdim ama yaşatamadım ben.. Sonunda geçen baharda satın aldım, kocaman da bir saksıya aktardım.
Saksı gölgele kendisi güneşte olacak şekilde yerleştirdim. Yaprakları bir türlü sağlıklı olamadı açık yeşildi ve sürekli yendi sonunda da kurudu, bir tane çiçek göremedim
Sonbahar gibi saksının dibine kasımpatı ektim, dışarıda olduğu için yağmurlarla sürekli sulandı, bir de patlar da siyah sinekler oluştu yaprakları parlamaya başladı budadım, sinek ilacıyla ilaçladım.
Şimdilerde selluka kurumayan gövdesinden yeni filiz vermeye başlamış, patlarda budadığım yerlerden sürmeye başladı, baktım sineklerde onlarla uyanmış.. Dün acı biber sarımsak yağ ve arapsabunlu karışımla bir güzel ilaçladım, 3 günde bir tekrarlamayı düşünüyorum çare olmazsa pazardan aldığım ballık ilacından sıkmayı düşünüyorum.

Sellukayı aldığım sera saksı değiştirdiğim için bu sene kök yapmaya çalışmıştır seneye görürsün çiçeklerini demişti, umarım doğrudur.

Doğrularım yanlışlarım nelerdir, bu sene çiçeklenmesi için neler yapmamı önerirsiniz?

Revnak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön