Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aliustuner
Sayın redbullah;Geç te olsa ilginize ve cevabınıza teşekkür ederim.O geçen zamanda yaprakçıklar beşe çıktı.tabii halen pek minikler.Afrika menekşelerime kullandığım kök geliştirici gübreyi alttan uyguluyorum.Dediğiniz gibi güneş belki hızlı bir büyüme sağlar.Acaba şaşırtma yapsam nasıl olur.Yumru yapmaya başlamışmıdır.Yabancı sitelerdeki renk ve modelleri görünce insan hertarafı bardak menekşe ile doldurası geliyor.Satışa nezaman çıkar?Arkadaşınıza gönderdiğiniz tohumlar acaba hybrit çiçekten alınmış tohumlarmı da çimlenmemiş.Bu arada bir hafta önce altıncı fide de başını gösterdi.İnşallah büyür, açar,ben de resimlerini yüklerim.Biryerde çökerten mantarının menekşeyi bozduğunu okudum.İlacını aldım ama o minicik fidelere uygulamaya korktum.Uygulasım mı acaba?Sevgiler
|
Sayın Aliustuner,daha pek küçükler,şaşırtma sarsabilir.Biraz büyüsünler.Onlar şimdi hayata tutunmaya çalışıyor.Yumru yapmaya hallerimi var.Bu sene çiçek bile açmaları zor.Az besleyici gübrenin zararı yok.O dediğiniz hastalıkla hiç karşılaşmadım.Ayrıca menekşeler içinde hiç ilaç kullanmadım.Sadece bir kere Mühendis Tırtılı musallat olmuştu.Onlarıda tek tek toplayıp attım.Siz yinede madem ilaç aldınız,az bir şey kullanın.Hani derler ya insan bazen belayı ağzıyla çağırır

Önümüzdeki günlerde büyük AVM lerde satışa çıkması lazım.Saksıda alırsanız katmerli oluyor.Birde AVM lerde çiçek soğanı satılan reyonlarda küçük fileler içerisinde yumru olarak satılıyor.Her zaman görüyorum.Bunlar katmersiz oluyor.Alırsanız şayet,öncelikle Mart-Nisan-Mayıs ayında alın.Daha sonra yumrular genelde ölmüş oluyor.Öncelikle file içerisini kontrol ederek yumru varmı yokmu ona bakın.Bazı arkadaşlar yandan yırtarak yumruları gezmeye götürüyor.Geriye sadece dolgu malzemesi kalıyor.Sonra yumru patates kıvamında sert olmalı.Yumuşak olanlar iflah olmuyor.Birde küçük sürgünleri oluyor,bunlarıda kırmamaya özenin.
Tohumlarıma gelince hibrit falan değillerdi.Hepsini katmersiz analardan almıştım.Katmerli tohum yapmıyor.Ama tozları katmersiz,katmerli karışık tozladım.Çok sürpriz harika renk ve çeşitler çıkabilirdi.SUDEM hanım da çiftçi sabrı yok.Kasım-aralık gibi tohumları alınca kaloriferine güvenerek hemen dikti.Tabikide tohumlar çıkmadığı gibi küf ya da mantarlarda olayı bitirmiştir.Bu çiçekler gün ışığı sürelerine çok bağımlılar.Hayat döngülerini mümkün mertebe ona ayarlıyorlar.Şu sıralar tohum,yumru ekim zamanları(İzmir için).Bende bir dostluk tohum kaldı.Özelime adresinizi yazarsanız size hediye gönderebilirim.Zaten ekimi konusunda tecrübeniz var.
Esenlikler diliyorum..