View Single Post
Eski 28-03-2014, 22:27   #37
Muda
Ağaç Dostu

Muda's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2013
Sayın Jezebel; anlattığınızla ikinci bir özellik daha ortaya çıkardınız. Acaba bitkinin gövdesinde dikenler yok mu. Kuşburnu marmelatını yapmayı bir kez denedik. Eşim bir daha yapmayacağını söyledi. Satın aldıklarımızı da hiç beğenmedim.

Gül için T göz aşısı zamanı vişnelere ben düştüğü zaman başlamakta olarak öğrenmiştim. Lise yıllarında gözü tam göz üzerine getirerek göz altındaki yuvarlak gibi olan kısma zarar vermeden yapıyordum. Uzun yıllar oldu yapmayalı. Bu yıl muhtemelen yeniden deneyeceğim. Aldığım gözü göze getirmeye gerek olmadığını başka uygun bir yere de yapılabileceğini öğrendim. Aşı yaptığım yerin üzerinde sadece bir göz bırakıp aşı tuttuktan sonra onu da kesiyordum. Bu yıl ilk defa iki çeşit aşı denemesi yaptım. Sizin bir sözünüz vardı. Elinizi korkak alıştırmayın. Nasıl olsa denemeden aşının tutup tutmayacağını bilemezsiniz. Kızılcık kalemi olunca elimizde de yabani kızılcık olmayınca alıç benzeri tek çekirdekli olana çekirdek ve meyve rengi tuttuğu için aşı yaptık. Nasrettin hocanın yaptığı göle maya çalmaktan daha tutma ihtimali var. Mevsim çok dengesiz olsa da bütün aşıların ne olacağını merakla bekliyorum.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön