View Single Post
Eski 28-03-2014, 16:59   #1266
dadaşım
/

Giriş Tarihi: 26-12-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bebeto016 Mesajı Göster
bizzat bahcemizde dut yetiştiriyoruz elimizde geçen yıl hasat ettiğimiz dut kurusu mevcut fakat bugün birinden bizim burda yabani dut dediğimiz çekiedekli dutu kastederek aşılı dutta tohum olmaz dedi çekirdekli duttan ekmen gerekir diyince şimdi benim planlarım biraz karışmış duruma girdi. acaba aşılı dutun kurusunda tohum olmazmı illaha çekirdekli dedigimiz aşısız duttanmı tohum almam gerekir. elimdeki viyollere her ikisindende ekmeyi düşünüyorum sonuçları burdan paylaşmaya çalışırım. yine arkadaşlardan bilgisi olan yazarsa sevinirim..
sayın bebeo016, taze dutun nasıl çimleneceğini arkadaşlar izah etmişler. Elinizde kuru dut varsa bir gün suya koyun, ıslak dutu elde ettiniz mi gerisi kolay elinizle dutları ezin içinde tohum varsa sarı altınları zaten fark edeceksiniz. İsterseniz tohumları ayrıştırmanıza bile gerek yok. Elinizde güzel ezilmiş malzemeyi düzlediğiniz toprak üzerine belli oranda ekeleyin. üstüne hafifçe kum serpiştirin. Güzelce su verin Su verirken tohumların bir arada birikmemesine dikkat edin. Bir ay içinde tahmin etmediğiniz kadar fidanınız olacaktır. İyi gübrelerseniz yazın aşılayabilirsiniz. Şimdiden kolay gelsin. Birde yılda ne kadar dut üretiyorsunuz merak ettim.

dadaşım Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön