Bu çiçeğin sayfasına epeydir girmiyordum.O yüzden özür dilerim,ancak gördüm.Sayın SUDEM,belkide çekim şeklinizden yanılmış olabilirim,sanki çiçeğinizin gövdesi normalden uzun gibi geldi.Buda yeterli ışık almadığını gösterir.Işık yeterli olmayınca çiçek verimi düşük oluyor.Biraz daha aydınlığa koyun.İçi boş tomurcukları koparın.Toprağına azda organik gübre serpiştirin.(Kanatlı gübresi olmasın).Tomurcuklar olupta açmadan kararıp düşerse bu fazla suladığınızı gösterir.Su periyodunu değiştirin.En önemliside beni dinlemediniz.Her canlı gibi onlarında uyumaya ihtiyaçları vardı.Yumruyu uyutmayıp sulamaya devam ettiniz.Kışın uyutmayıp bakımına devam edilen çiçeklerin randımanı düşük oluyor.Yani bir bakıma uykusuz insanın çalışması gibi.Oluyor ama eh.. işte. Gloxinia kalender çiçektir.Fazlada ilgi istemez.Sizinki güzel görünüyor.Biraz aydınlık,azda güneş alırsa çok daha iyi olur.Birde verim için mevsimde önemli.Sıcakla beraber gün ışığı süreside bitkileri harekete geçiriyor.
Yolladığım tohumları ektinizmi,merak ettim.Eceyıldız ve Kılıch sizler ne yaptınız,tohumlar ne alemde.
Sayın Aliustuner;Fide aldığınıza göre zoru geçmişsiniz.Merak etmeyin,havalar ısındıkça,gündüzler uzadıkça fideler kendini toparlar.Yeterki fazla su verip çürütmeyin.Özellikle küçükken fazla sudan hoşlanmıyorlar.Ama susuzda bırakmayın.Sulamalarınız hep alt tabaktan olsun.Ayda bir-ikide fısfıs la yapraklarını az bişey nemlendirin.Ayın 4 ünde yazmışsınız,ben bu gün gördüm.24 gün olmuş.Belkide çiçekleriniz yoluna girmiştir.
Herkese esenlikler diliyorum..
|