View Single Post
Eski 27-03-2014, 22:47   #31
untouchable
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 26-03-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Kuzucu Mesajı Göster
F1 çeşit olduğu için boğum araları zaten 8-10 cm civarında Gübreleme ve ilaçlama konusunda sıkıntımız yok. Gübrelerde kesinlikle haklısınız eğer toprak yapısı ideal ise dedikleriniz kullanılabilir. İlk önce toprak tahlili şart tabi. Leonardit ve ürünleri vazgeçilmez ürünümüz diyebilirim.

Elimizden geldiği kadar organik olarak üretim yapmaya çalışıyoruz. Geçen sene roa uygulaması ile hiç bir ilaç kullanmadım. Bu senede kullanmayı düşünüyorum.

Birde şu var ki seraya bu kadar kırmızı örümcek kaptıran bir üretici bu işi yapmasın Ben sezon sonu ve kendi yerimize geçeceğimiz için umursadım ve köklerini dahi yolmadım. Yoksa önceden geldiğinden haberim vardı

Agrolig leonardit için alım yapabileceğimiz yer verebilir misiniz? Ürünü denemek isterim.
boğum araları için 8-10 santim çok fazla,yani f1 çeşitlerde de daha kısa boğum araları elde edilebilinir,elde edilen ürün miktarı boğum araları kısaltmasıyla artacağı aşikar,bahsettiğim amino stop ürünü ya da aynı içerikli başka firmanın ürünleride olabilir,bitki boya gitmediği için bütün gücünü çiçek ve meyveye aktarıyor,multi bir çeşitse artık boğumdan bir sürü salatalık fışkııyor desem yeridir üstelik aynı standart ve kalitede.Bir başka önerimse melasla veya şilempe ile birlikte toz amino asit kullanman olacaktır,mükemmel ötesi bir gübre ve verimi felaket arttırıyor.
Taban gübresi olaraksa önerim, hayvan gübresi hazır satılan toz olanları kullan,yanmış ve bir yıllık hayvan gübren varsa anca öyle kullan onun dışında serana sokma hayvan gübresini ,15.15.15 ve leonardit beraber kullanman.çok güzel verim elde edeceksin bu 3'lü salatalık için birebir.
dönüm maliyeti sana dönüme 2 çuval agrolig,1 çuval 15.15,10 çuval hayvan gübresi toplam 350 tl'ye gelir, yine bahsettiğim amino stop 110 tl 1 lt dekara 400-500 gr damlamadan veriliyor,bahsettiğim toz amino asit 25'lik çuvalda 120 tl,şilempler hazır satılan 35 tl tabi biraz daha iyidir içerik olarak doldurmadan.
Agrolig'i altıntar satmakta telefonla ulaşıp bulunduğunuz bölgede hangi bayinin sattığını kolayca öğrenebilirsiniz

untouchable Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön