View Single Post
Eski 27-03-2014, 13:12   #1501
gokcegokce
Ağaç Dostu

gokcegokce's Avatar

Giriş Tarihi: 05-03-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Fatih Mesajı Göster
Abla orkideler de mum içekleri gibi sabır istiyorlar. eğer bir kere çiçek sapı çıkartmaya başladılar mı muhakkak çiçek sapını her sene çıkartıyor ben bunu gözlemledim. Şimdilik minyatürlerde hareketlenme yok ama diğer bütün büyük phlaller tomurcuklar içinde. Yeni sap çıkarttı çoğu birkaçı eski saptan yeni tomurcuklar çıkarttı.

abla ben hoyalarda kullandığım besinden veriyorum orkidelerede. Tek bir markaya bağlı kalmadan her bittiğinde farklı markaların ürünlerini alıyorum. Orkide besini kullanıyorum hoyalara bazen normal bazense besinli su ile suluyorum. Güneşi hoyalarla aynı seviyede alıyor. Çiçeklerimin bulunduğu odanın camı buzlu cam olduğu için ışık istediğim gibi geliyor orkidelere.

Bunlarda benim diğerleri =))

Eklenti 472198

Eklenti 472199

Eklenti 472200

Eklenti 472201

Eklenti 472202
Maşallah Fatihcim, ben de pencere kenarına aldım orkideleri hala güneş girmiyor benim eve fazla. Bir de çabuk kuruyor o ağaç kabukları acaba substratını mı değiştirsem diyorum. Ama köklerine zarar vermekten korkuyorum. Ne ölüyor ne de gelişiyorlar diyebilirim. Yaprak çıkaranlar var ama şimdilik. Ben çiçek istedikçe yaprak geliyor Bir tane mum çiçeğim var o da geçen eylülde bi 10cm boylandı ondan beri kıpırdamıyor. Toprağı Kars'tan köstebeklerin çıkarttığı topraktandı. Killi ama çabuk kuruyan bir toprak. Sevdiğini söyleyebilirim çiçeğimin o toprağı. Saksı değiştireyim mi bu ara ne dersin?

gokcegokce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön