Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lilium
Toprak işlemesi kültürel işlemler tabi ki önemli ama Sadece toprak işlemesini olarak bahçeye bakmamalı, bahçenin hava almasına çok ihtiyacı var yağışla çiğle oluşan nemin hava sirkilasyonuyla bir an önce ağaçlardan yok olması çok önemli, keza sıcak havalarda sıcak havanın esintiyle bahçeden uzaklaşması da önemli bir etkendir, ayrıca, sık olan bahçelerde ilaçlamada çok zorlanırsınız tam bir ilaçlama yapmakta zorlanırsınız, marbucu kaldırırsın üzerinde bir dal ilacı sıkarsın tüm ilaç sana geri döner, biz bunları ne kadar yazsakta başa gelmeyince değeri anlaşılmıyor, ileride bir gün, lilium demişti de biz dinlememiştik diyeceğinizi çok çok iyi biliyorum, ileride kulaklarımı da çok cınlatmayın haa 
|
Abicim haklısın, evvelden elmaları, şeftalileri ilaçlarken bi güzel duş aldığım günler, hatta eve şirinler gibi masmavi döndüğüm zamanlar aklıma geldi.
7,50x6 yapıyorum o zaman. Bana gelişi bu nerdeyse , son oluru bu abilerim, aşağısı kurtarmaz
Şaka bitarafa. Bu sabah çukurları açacağım yerleri kazıkla işaretledim, 7,50x5 metreye şöyle uzaktan bir baktım; biraz hayal ettim, bahçeyi yeşillendirdim, ilaçladım, ceviz topladım, dedim bu kazıklar daha dallanacak çok yakın oldu bu. Nasıl dikiyo millet 7x4 metreye hakkaten ilginç. 8x6 yapıyım dedim, sınır mesafeleri hoşuma gitmedi yakın oldu komşuya. 7,50x6 metreden kazıkları sapladım gitti.
Sadece bu meseleler değil ki, her hâlükârda senin kulaklar çınlar sevgili Nail abicim. Verdiğin tavsiyelerle sen de kulağımıza küpe takıyosun farkında olmadan

Kulakta yer kalmadı artık
Selametle.