View Single Post
Eski 24-03-2014, 21:13   #95
gökhan07
Ağaç Dostu
 
gökhan07's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-05-2010
Şehir: TOKAT
Mesajlar: 606
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Bu ürün açık köklü fidanlarda kullanıldığı takdirde kök ile tam temas eder Agrobacterium radiobacter isimli bakteri kökü eldiven gibi sararak kolonileşir. Korumayı da böyle sağlar. Aynı solusyonda bir çok fidana koruma sağlandığı için ekonomik olur.

Tüplü fidanlarda veya dikili fidanlarda sulama ile bakterinin tüm kök yüzeyine temas ettirilmesi sağlanamayacağından koruma eksik kalır. Fazla miktarda kullanımın fidanlara bir zararı olmaz, sadece daha pahalıya malolur. Tüplü fidanlarda koruma sağlama olasılığı dikili fidana göre nisbeten daha fazla.
Sayın MeyveliTepe,
Tüplü fidanlarda veya dikili fidanlarda sulama ile bakterinin tüm kök yüzeyine temas ettirilmesi çok zor değil. ( Çok fazla olmasa da, maliyetli olur ayrı ) Sulama suyunda kullanılmasa da tüplü fidanı bu çözelti içerisinde bekletmek yeterli olacaktır.
Sonuçta toprak geçirgen bir yapıya sahip. Bu ilaç istemesekte köklere ulaşacaktır.

Benim anlamadığım neden bu ilaçları satanlar yeterli bilgi vermiyorlar!
Pirhana, mikoriza ve mikro oganizmaları içeren bir ürün, tek sefer kullanmak yeterli mi yoksa 10-15 gün arayla 3-4 kez kullanmak mı gerekiyor.
Mikoriza mantarı ürünleri satışı yapan kimselerin yarısı tek sefer yeter derken yarısı 3-4 kez uygulayın diyor ve bir kısmı da her yıl uygulayın,toprakta sadece 2-3 ay yaşayabilir diyorlar!!!!!
Sizce hangisine güvenelim?

gökhan07 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön