View Single Post
Eski 22-03-2014, 21:09   #132
ömür-uşak
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-11-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Yaşar Aydın Mesajı Göster
Karasal iklimde yaşadığım aşı başarısızlıklarının nedenini tekrar tekrar düşündüm. Sebebinin sutut gibi aşı macunlarının yeterince uygun olmadığı (acı suyun yara yerinde hapis olması yüzünden yaranın iyileşememesi) kanaatine vardım...Gerek http://ceviz.ksu.edu.tr/wp-content/u...degistirme.pdf linkinde, gerek seayden'in 104'üncü mesajındaki video ve gerekse ömür uşak ve gökhan07'nin deneyimlerini dikkate alarak daha fazla risk üstlenmemek adına nisan ayında yapacağım yarma ve kalem aşıları için özel olarak tuğla ocağından killi toprak getirip çamur kıvamında hazırlayıp yara yerine 1cm kalınlıkta sıvayıp üzerini saracağım, kalemlerin uçlarını da parafilm saracağım. Denenmemiş diğer alternatifler üzerinde ısrar etmenin bir faydası olmayacağına kanaat getirdim...
KSU nin yarma aşı yöntemi güzel hatta geçen yıl onlardan esinlendim.Sadece kalemi ayarlarken onlar çentikli yapmışlar biz düz yaptık. Birde onlar naylon sarıyorlar biz naylon yerine sutur kullandık.Birde kalemlere badana boyası sürdüm.Kolay gelsin.

ömür-uşak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön