View Single Post
Eski 21-03-2014, 16:47   #9
Suat Mutcu
Yeni Üye

Suat Mutcu's Avatar

Giriş Tarihi: 08-03-2014
Önceden başıma gelen kırımızı örümceklerden kurtulmak için evde kendi hazırladığım bir ilaç kullanmıştım. 3-4 akşam püskürterek attıktan sonra büyük ölçüde azaldılar ve 2-3 gün sonrasında da ortadan kayboldular. 2 güne bir de yapraklara su püskürterek yıkamıştım. ( Normal suyu püskürtüp elimle hafifce ovalayarak.) http://www.agaclar.net/forum/genel-b...oruma/3062.htm Bu sitede anlatılan karışımlardan evimde ne varsa kullandım.(sabun ve sarımsağı kesin kullan, böcekleri uzaklaştırmada çok etkili.) Tabii bitkinin bu kadar karışıma karşı ölme ihtimalide var, hiçbir şeyin garantisi yoktur. Benimkisi sadece bir seçenek.

Şimdi de saksılarımdaki çileklerde dediğin türden ufak ufak beyaz örümcekler cıkdı. Onlar içinde aynı karışımı kullanmayı düşünüyorum. Dün ortaya çıktılar. Yorgun olduğum için ilgilenemedim ama bugün eve gidince ilaçlayacağım.

Ayrıca floratimes... imdi iek Zaman... adresinde minyatür gül bakımını anlatmışlar ve en alt bölümde sorularınız varsa mail gönderin demişler. Sorununu oraya da sorabilirsin.

Suat Mutcu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön