Enginar Yetiştiriciliği ve Fide
Merhaba arkadaşlar bu yaz allahın izniyle enginar yetiştiriciliği yapacağız. Bir enginar tarlası kiraladık ve bu tarla toplam 18 20 000 kök enginarımız var. tabi fotoğraflardan göreceğiniz üzere çok ot bitmiş arazide. öncelik bu otların temizlenmesi ve çıkan enginar fidelerini tüpleme işlemi yapmayı düşünüyoruz.
Sizlere danışmak istediğim konu bu ot temizliğinde yabani ot ilacı kullanmamız enginara zarar verirmi. bir ikincisi buradan elde edeceğimiz fideleri satabilirmiyiz bunun için bir talep varmıdır. belki 50000 e yakın fide çıkacak ve gelişmiş fideler resimlerdende göreceğiniz üzere. bunların torbalara yerleştirilmesininde belli bi maliyet.
Bir diğer konu enginar yetiştiriciliği yaparken Devlet desteklerinin hangilerinden yararlanabilirmiyim. sanırım damlama sisteminin bir kısmını hibe olarak veriyorlar.
Ayrıca bu bölgeye sondaj vurup diğer organik ürünler yetiştirmeyide planlıyoruz teşekkürler.
Önerileriniz benim için önemli teşekkürler.
|