View Single Post
Eski 21-03-2014, 10:23   #66
cnrtkt
Ağaç Dostu

cnrtkt's Avatar

Giriş Tarihi: 16-11-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi erhan62 Mesajı Göster
cevizleri suda tut ekmeden belki icine biraz suyuna birseyler katman icap eder (fazla sorma bu konuyu), aralardaki mesafe konusu benim bilgime göre dar derim ben ekecegin ceviz yan dal verimi olan ise yan dala agirlik vermen gerekmez mi.. 7,5 metre 3,75 eder agac basina 4 de yani 1 agac 4 metre buyudunmu yana Dogru diger agaca ulasacak bazi bilgiler türkiyede ters aralarda sonra traktör nasil tirmik ceker nasil ilac atarsin bahce traktörün var mi ufacik olanlardan..Bak bir yalan dinle simdi 5 yasinda agac 150 Kilo meyve veriyor gibi .. yalan Hemde dik alasi yalan.. Agacik kökü yapragi meyvesi 150 Kilo gelmez iken bu agac verir diyip satiliyor.. Yerse .. cukurlardaki 80x80 mesafe iyi usten cikan topragi kenara koy, sonra alttan cikani en üste aktar ekerken 4 ceviz bana cok geldi ama sen bilirsin 3 daha Uygun degil mi vardir dusundugun 4 koyarsan kac ceviz hesap yapmissindir ... Haa cikan fazla cögürleri de sat derim bak millet nasil haram para kazaniyor 1 cögüre kac liralar isteyerek..
Bahçeye traktör girmeyecek. Çapa motoru ile çapalama, ilaçlama vs. işlerimi hallediyorum. Çok farklı mesafelerde de çalışmalar yaptım. Kimisinde, kenar sıradaki ağaçlar sınıra çok yakın oluyor, kimisinde de çok fazla mesafe kalıyor.8 metreden de fazla sıra arası düşünmüyorum.

Zaman kısıtlı burgu ile açacağım çukurları. Çukurun duvarlarını kürek, bel vs. ile yumaşıtırım artık. Çukurun üst toprağını değilde tarla yüzünden alacağım toprağı çukur dibine koyacağım.

4 cevizden bir kısmını farelere ayırdım Fire verebileceği düşündüm. Daha sonra kalan çöğürleri naparım bilmiyorum, belki satarım, belki yüksek rakıma uygun bi cinsle aşılar köye falan biyerlere dikerim.

Tavsiyelerinizi için teşekkürler. Dört gözle okuyorum. Not alıyorum.

cnrtkt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön