View Single Post
Eski 21-03-2014, 08:49   #5318
alperfect
Ağaç Dostu

alperfect's Avatar

Giriş Tarihi: 03-03-2010
Sevgili Hatice Hanım Missmenas'ın 2010 yılı Kasım ayı sonunda gönderdiği çeliğin son durumunu paylaşmak istiyorum. 6 yapraklı küçük güzel bir çelikti, Hatice Hanım yanına biraz toprağından koyup güzelce sarıp sarmalamış göndermişti. Aldım önerilerine uygun olarak diktim. Mutfak penceremin önüne koydum ki tek güneş gören yerdir. (Ayı özellikle belirttim ki bizde artık havalar soğumuştur iyice) Bir kaç ay sonra ilk yapraklarını çıkarttı Daha sonra uzun bir boyun ve de sarılacak yer arama çalışmaları hemen bir kafes bulup sardırdım. Bu arada bir süre evdekilerin 'bu çiçeğin yeri salondur' baskılarına dayanamayıp salona aldım kışın soğuğu ve güneş görmeyen salonum birleşince iyice bir uyudu tabi isyan çıkarıp tekrar mutfağa taşıdım o da çok sevindi.
Gelişim aşamasını çok uzatmayayım, çok sulamadım sulanmasını da engelledim yerini çok sevmişti artık değiştirmedim hep aynı yerde kaldı. Yazın iki sulamaya bir kışın da iki üç sulamada (tamam bazen dört oluyordu) bir besinle suladım, arada limontuzuyla suladım arada yumurta haşlama suyuyla. Arada unutur gibi yaptım arada sürekli başına gittim ama asla boğmadım sıkıştırmadım
Veeeee Mayıs ayında (2013) ilk çiçeğini verdi sonra ikincisini sonra ilk çiçek sapından yeniden çiçeklendi
Şimdi yeniden çiçek açıyor bu arada 3 kez daha çiçeğe niyetlenmiş ama bizim yüzümüzden açamamıştı
Artık sözü kendilerine bırakıyorum

Eklenen Resimler

alperfect Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön