View Single Post
Eski 29-12-2005, 20:55   #65
benim
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 16-10-2004
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi KIVILCIM
Benim,

Mesela: Kiralar ne durumda? Ev satın almak isteyenler hangi aralıklar içinde fiyata ev bulabilir? İş kurmak isteyenler ne yapabilir? Aylık ortalama gider normal vatandaş için nedir?

Bunları bilmeden hoppalaaa! hadi doğaya gidelim, çiçek böcek oynayalım demek mümkün olabilir mi?

Tüm bunların dışında Kaş'ın kış nüfusu nedir? İnsanları nasıldır? İnsan severler mi?

Biraz da bunlardan bahsetmek gerekmez mi?
Kaş nüfusu 8000. Ama yaşam merkezinde görülen insan sayısı bence 500 bile değil. Çoğu köylerde yaşıyor. Bizim olduğumuz yerde(merkezde), turizmle ilgilenen insanlar, sezon biter bitmez toparlanıp büyük şehirlere ya da tatile gidiyorlar. Kendi açımdan anlatayım burayı size. İrtibat halinde olduğum insan sayısı 30'dur sanırım.. O kadar boşalıyor ki buralar, yazın o cıvıl cıvıl zamanda ne kadar yorulduğumu anlıyorum bugünlerde. Hani sizin İstanbul'dan tatile gittiğinizde ilk hissettiğinize benzer şeyler.. Tam bir tatil oluyor benim için. Geçen sene ilk kışım yaklaştığında insanların gidecek olmalarından ürktüğümü hatırlıyorum; sonra düşünmüştüm, "İstanbul'da görüşmek istediğim kaç tane arkadaşım vardı ki" diye..Bunun cevabını bulunca tedirginliğim geçmişti. Bu kış da öyle oldu. Edi büdü durumları söz konusu.. Çünkü Kaş'ın yerlisi sonradan göç edenlerden pek hoşlanmıyor, sonradan göç edenler de onlardan..Benim henüz böyle bir kanaatim oluşmadı. Ben tarafsız durumdayım.. Var olan az sayıdaki arkadaşlarımdan gidenler gitti, kalanlar da bana yetiyor..

Gün erken başlıyor. İşini bitiren oltasını alıp balığa gidiyor. Telefonlaşmak randevulaşmak falan gerekmiyor çünkü gidecek başka yer yok.. Ya yürüyorsun ya da balık avındasın.. Diğer seçenek de evinde kalmak, ev toplantıları..vs
Çok az restoran ve bar var açık. Ama özel bir durum olmazsa çok tercih edilmiyor.

Ben 2+1, bahçeli bir evde oturuyorum. 3dk yürürsem, nereye istersem ulaşabiliyorum. Alışveriş merkezlerine ya da denize.. Çok güzel bir noktadayım. Böyle bir dairenin buralardaki kirası 500-600.- YTL civarında. Ama 15dk yürüme mesafesine çıkarsanız kiralar 200-400-YTL arasında değişiyor, eve göre.. Kış aylarında klimayla ısındığım için 60.-YTL gelen elektrik faturam yaz aylarında genelde gelmiyor. Birkaç ayı biriktirip öyle gönderiyorlar. Su faturam da bu ay 8.-YTL geldi. Ödemeyi unutmuşum ama belediyedeki adam geçen gün yolda görüp hatırlattı. En çok hoşuma giden de bu zaten. İnsanlar kimin nerede oturduklarını bilircesine tanışıyorlar. Postacının beni bakkalda görüp de faturalarımı vermesi bu senenin en duygulandığım anlarından biriydi mesela. Kendimi ünlü biri gibi hissetmiştim ilk defa.

Satın almak anlamında pahalı burası. Çünkü yabancılar tarafından çok rağbet görüyor ve fiyatlar inanılmaz yüksek.. 250.000euro'dan başlayan fiyatlarla ev alınabilir merkezde. Üst semtlerde 60.000euro'dan apartman dairesi alınabilir.

Ne iş yapılacağına gelince, onu bilebilsem zaten ben yaparım
İlk sene otel işlettim ben. Hoşlanmadım o işten. Bu yaz gümüş ve kitap dükkanım vardı. Kötü gitti. Önümüzdeki yaz dalış okulu işleteceğim gibi görünüyor şimdilik.. Bakalım o nasıl gidecek...
İlk gelenler ve düzgün çalışanlar her yerde olduğu gibi burada da almış yürümüş. Bundan sonrasında kazanmak için ya olmayan birşeyi yakalamak lazım ya da yemek işi yapmak.. Ne varsa yine restoranlarda var çünkü..

Kazanmak her yerdeki gibi burada da zor. Ama yaşam kolay, güzel ve huzurlu olunca; insan, direnebildiği kadar direnmek istiyor.

benim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön