View Single Post
Eski 20-03-2014, 07:40   #4686
hdoğan
Ağaç Dostu

hdoğan's Avatar

Giriş Tarihi: 29-05-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cnrtkt Mesajı Göster
Sevgili arkadaşlar herkese merhabalar.

- Şuan ekilen tohum Ağustos' ta aşılanacak duruma gelebilir mi? Deneyen oldu mu?
- Arazide yonca ekili olacağı için çöğürlere yerinde yapılan aşının bir sıkıntısı olur mu?
- Şimdi seraya alınan tüplü ve kazık köklü çöğürlerin, dilcikli aşıdan sonra Ekim - Kasım gibi yerine dikilmesinin bir sakıncası olabilir mi?
- Tabi ki daha başka fikri olanlarda olabilir. Yeni fikirlere her zaman açığım ve bilgiye açım.

Yardımınızı bekliyorum.
Gökhan Hocam eklemek istediğiniz konu varsa siz de katkıda bulunun lütfen
Görüşmek üzere.
Sayın cnrtkt, tohumdan ekimle ilgili sorularınızı ve ilave olarak anakucağında büyüyen (yerine dikilip büyüyen) ve ilk kazık köküne dokunulmamış fidanların diğerleri ile durumunu geçen yıl merak ederek bahçedeki eksik yerlerin bazılarını tohumla dikmiştim. http://www.agaclar.net/forum/ceviz/32075-2.htm sayfada 48 nolu ve birkaç gönderide resimleri mevcut. Daha öncede belirttiğim gibi ben şubat ayında çatlatarak ve suda bekleterek direk yerine ekmiştim ve Temmuz'da ancak birkaç tanesini aşılayabildim oda yeterli kalınlıkta olmadığı için itina ile aşıladım, tuttu ve aynı yıl sürdü. Bu tohulardan çoğunu ancak sonbaharda durgun göz aşısı olarak aşılayabildim. Ben sadece gidebildiğim hafta sonları baktığım kadarıyla durum böyleydi belki daha iyi bir bakımla büyük çoğunluğuda temmuzda aşılanabilir.

hdoğan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön