merhaba Gaziantep'te yaşıyorum , bugün biraz önce üye oldum, 20 gündür balkon-teras-mutfak bahçeciliği yapıyorum, önce bir ceviz bir badem bir de zeytin ağacı dikerek başladım evimin büyükçe terasına sonra mandalina ve limon da diktim hepsi de iyi durumdalar halen, hatta badem çok yeni olmasına rağmen 20 günde ben diktikten sonra yapraklandı ve çiçeklendi 7 adet çiçeğimiz oldu ,...tabii ceviz ve bademi 1-2 yıl içinde nakil edeceğim

sonra da hepsi tohumdan roka tere maydanoz havuç turp marul kıska soğan domates nane kekik fesleğen derken patlıcan biber ve bamya da ektim ...
önce tere ve roka çıktı ama (yanlış-sık ekim ve yanlış saksı ) dün seyreltmiş durumdayım umarım seyreltme sonrası sorunum giderilir, marul havuç turpu aynı saksıya (küvet gibi büyük bir saksı) dikmiştim üçü de çıktı büyümeleri için nasıl devam edeceğim okuyarak ve sizlerle sürekli paylaşarak bunu da çözeceğimi düşünüyorum (havuç biraz geç çıktı çünkü sıcaklık çok uygun değildi buna rağmen çimlendi , umarım büyür bundan sonra da) maydanoz da çıkmaya başladı, ama üç yapraklı yonca şeklinde bir yanlış saksı seçimim var onda da, başka bir saksıya belki geçirebilirim ,...tam bunlar gerçekleşirken bu forumda okuduğum güzel bir yazı bri çok şeyi yanlış yaptığımı farkettirdi bana ,...zaten steril toprak konusunu bir çok yerde okumuştum aslında ama şimdiye dek ekim yaptığım güzel bir bahçe toprağım ve çok güzel bir gübrem vardı ama bahçe toprağının ilerde hastalık yapacağından oldukça endişelendiğimden ve burada sanırım zeki beyden okuduğum şekilde smoothgarden adlı siteden organik toprak siparişi verdim ve bundan böyle tohum ekimlerimi bu toprağa yapmaya karar verdim , hatta aynı siteden biobizz köklendirme seti de aldım,...
zeki beyin söylediği kadarıyla tohumlar toprağa dikilmemeliymiş, hatta o torfu öneriyordu (2008'de yazılmış bir yazıydı) ama sanırım benim aldığım ürün daha da pratik bir ürün, bu ürünle ilgili deneyimlerimi olan arkadaşlar var mı organik toprak ve biobizz ve organik gübre konusunda bana deneyimlerin aktaracak varsa çok sevinirim herkese selamlar