Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ibas06
Şimdi anlat bizde öğrenelim  )))
|
Hay haay , anlatalım .
Son günlede toprak kalitesini arttırmaya yönelik çalışmalarım devam ederken Bahçesi bana yakın olan "gökhan07" ile tanıştım.
Hem ağaçların kök gelişiminin daha sağlıklı olması içini hem de fidan maliyetini düşürmek için bu yıl Kasım ayında bahçemde fidanların dikileceği yere tohum ekip 2015 Ağustos' ta da göz aşısı yapmayı düşündüğümü söyledim. "Neden tohumdan ekim yaparak 2015 Ağustos' unu aşı için bekliyorsun? Çöğür temin edebilirsen iyi olur. Bu yıl aşı yap 1 yıl kazancın olur" dedi.
Akıl akıldan üstündür tabi. Fidancıların aşısız çöğür de satıyor olmabileceği hiç aklıma gelmemişti. Araştırmmaya başladım. Bana yakın bir yerdeki fidancıda halihazırda toprakta mevcut 200 adet çöğür buldum. 1 - 2 güne kadar poşetlere alınıp tanesini 3,00 TL den teslim edebileceklerini söylediler.
gökhan07 ile durumu paylaştım ve zamanı geçmeden dilcikli ingiliz aşı yapılıp seraya alınırsa daha akıllıca olabileceğini tavsiye etti ve çöğürlerin de poşete alınırken kazık köklerinin kesilmeden , zarar görmeden dikkatlice sökülmesine özen gösterilmesi içinde uyarıda bulundu. Valla çok mantıklı geldi. Evdeki bahçemde kurulu sera iskelesi var o na naylon geçirip serayı yapar, gelecek çöğürleri seraya alırım. Bir kısmına dilcikli ingiliz kalem aşısı yaparım. Tutmayanlar olursa ilerde göz aşısı yapabilirim. Önümüzdeki kışı serada geçirirler ve 2015 Mart - Nisan gibi de yerlerine dikerim.
Yardımları için gökhan07 ye buradan tekrar teşekkürler.