Deneme ekimi
Tekrar merhaba arkadaşlar.
Deneme ekimi yapmak istedim. Biraz tecrübe lazım da.
Kısa bir alıntı:
Meşhur bir şirketin yüksek mevkiinde çalışan bir işadamına sormuşlar "Başarınızın sırrı nedir?" diye.
-Çok kolay, iki kelime
-Nedir efendim ?
- Doğru kararlar
-Peki doğru kararlar nasıl alınır ?
-Çok kolay, tek kelime
-Peki o nedir?
-Tecrübe.
-Peki tecrübe nasıl kazanılır efendim ?
-Çok kolay, yine iki kelime.
-Nedir efendim?
-Yanlış kararlar
Yanlis yapmadan tecrübeye sahip olamazsiniz; dogrulari bulabilmek ve basariya ulasmak için de tecrübeye sahip olmaniz gerekir.
Bahçede temizlik yaparken sevimli tarla farelerine rastladım. Hemen aklıma ekeceğim tohumların farelere ziyafet olabileceği geldi.
23 Şubat 2014 tarihinde toplam 6 adet ceviz meyvesi deneme amaçlı bir kenara ektim. Bunlardan iki tanesi yaklaşık 15-20 dakika mazot içerisinde bekletildi (Askerde palamut tohumu ekerken öğrenmiştim, fareleri uzak tutmak için, bakalım ceviz için de geçerli mi), 2 tanesi 2 gün suda bekletildi ve ekilmeden evvel uç kısımları hafifçe çatlatıldı, 2 tanesine ise hiçbir işlem yapılmadı. Çimlenme durumunu gözlemleyelim bakalım ne olacak.
Bahçenin temelini sağlam oluşturabilmek, bir sefer masraf etmek, bir sefer emek vermek, ileride “tüüüh keşke bunları baştan yapmış olsaydık” dememek için gereken azami gayreti göstermek istiyorum ve çalışmalarımın da bu yönde olması için sürekli araştırıyorum.
|