Sayın pria;
Site bahçenizi gezmek bu güne nasipmiş, daha önce farkedememiştim
Site bahçesi düzenlemek büyük özveriler gerektiriyor, sevgili Yeni Gine de birkaç yıldır didinip duruyor.
Siz yine de şanslısınız, bahçevanlarınız var, giderler yönetim tarafından karşılanıyor.
Yaşadığınız son "gül ilaçlama" konusuna üzüldüm, bahçevan olarak geçinen bu insanların hiç mi bilgisi yok, hiç mi kendilerini geliştirmezler, sonuçta bu meslek onların geçim kapısı.
Ne yazık ki Ülkemizde çoğu işler 'A' dan 'Z' ye böyle yürüyor, işi ehline vermedikçe de düzelecek gibi görünmüyor.
Benim bu olayda dikkatimi çeken, bir mesajınızda "bahçevanlar güneşli günlerde güllerin yapraklarına su püskürtüyor" ifadenizdi.
Bu mevsimde buna neden gerek duyulduğunu anlayamadım, muhtemelen bu nem bitleri çekmiştir, tabii mantar oluşumunu da.
Benim bahçemde yaz sıcağı bazan 40 °C olabiliyor, çiçekleri buruşuyor buna rağmen yapraklara su püskürtmedim hiç.
Belki çok hassas bitkilere uygulanabilir ama güller için gereksiz diye düşünüyorum.
Bununla geçmiş olsun, uçlardaki kuruma devam ederse budama yapmanız kaçınılmaz görünüyor
Bunun dışında bahçenizi çok beğendim, zaman içinde değişik, ikliminize uygun bitkilerle daha da güzelleşecektir.
Bir tavsiye de benden gelsin;
Solanum Rantonettii dikin bir kaç yere, pişman olmazsınız.
Toplantıya gelirken Yeni Gine için çelik getireceğim, isterseniz sizin için de birkaç çelik ayırırım.
Tüm işleriniz için kolaylıklar diliyorum.