Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi serengül
Merabalar öncelikle formdaki kişilere teşekkür ederim. Ben yeni üye oldum ama uzun zamandır takip ediyorum sizleri.büyük bi zevkle paylaşılanları okuyorum.Aşılama yapan ellere sağlık.Bende bahçemizdeki erik ağacına kayısı aşılayacağım.şu aralar soğuk ve yağışlı gidiyo.erikler çiçek açtı ama kalem aşı zamanı geçti mi.şimdiden teşekkürler
|
Sayın Serengül,erikler çiçek açtığına göre ağaca su yürümüş.Aşı yapılabilir.Ancak aşılıyacağınız kayısı kaleminin uyanmamış olması,yani yaprak,çiçek,tomurcuk gibi olaylarının başlamamış olması gerekmektedir..Ama zannediyorum İstanbulda,kayısıda erik gibi erken uyandiğindan aşı kalemi olma özelliği şu an itibariyle bitmiştir.Fakat yurdumuzun çoğu yerinde daha kayısı ağaçları uyanmadı.Tanıdıklarınız varsa onlar size kalem boyunda,düzgün kesecekleri aşı kalemlerini küçük bir pet şişeye koyarlar.İçerisinede yarım çay bardağı su.Kargoyla en geç iki günde elinizde.Mesela ben İzmirde geç kaldığımdan,erik ve armut kalemlerini Kırıkkaleden getirttim.Ancak buda mümkün olmazsa üzülmeyin.Mayıs ayında kayısılardan göz alarak Göz Aşısı da yapabilirsiniz.Aşılarınızda başarılar,hayatınızda mutluluklar dilerim.