Zengarden kaktüs cimlendirme seti ve tohum aldım gayet başarılı çimlenme elde ettim.
Bir arkadaşimdan yavru kaktüsler edindiğimde elimdeki kaktüs topragım tükenmisti tekrar siparis verip bekleyecek vakit yoktu arkadaşımda benimkiler bildiğin bahçe toprağında bol bol da suluyorum en yakıcı güneşte tutuyorum dedi gece gündüz forum okuyorum aylardir senin şartlarının tamamı yanlış dediysemde eve dönüste kum ve bahçe toprağı toplayıp diktim (mecburiyetten) süsledim püsledim içim içime sığmıyor yeni aşka tutulmuşum minik mercimek kaktüslerim beni çok bekletecek sabırsızım bunlara sahip olmak içimi serinletti .Birkaç gün gecti kötüleştiler yumuşadılar resmen ağladım son çare sökeyim biraz kurusunlar tekrar dikerim diye düşündüm okumuştum bunu çürüttüm fazla suyla diye düşündüm ,işte o sökme kısmına gelince olay anlaşıldı resmini yüklemiştim süslediğim taşlar,kumlar alininca betonlaşmış bir toprakla karşılaştım çay kaşığı girmedi diyeyim o derece ...
Velhasıl-ı kelam hazır kaktüs toprağı karışımı oldukça başarılı hepsi kurtuldu üstelik çok hızlı gelişim gösterdiler .Onları çok fazla seviyorum günde en az 1 saat oturup seyrediyorum dilerim hepimizin bol bol sağlıklı kaktüsleri olur.
|