Konu: Kalanchoe
View Single Post
Eski 16-03-2014, 00:42   #1217
-Esin-
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 06-02-2014
Sayın h_dogan'a tamamen katılıyorum. Kalanchoe'da büyük yaprak konusunda tecrübelerime dayanarak şunu söyleyebilirim: Eğer çelikleri ağustos sonuna doğru alırsanız ve bitkiyi yarı gölge bir yere koyarsanız, bütün kış boyunca yaprak büyütmeye çalışan bitki bahara kadar kocaman yapraklı bol çiçekli hale gelmiş oluyor. Tabi bu arada sulamayı da aşırıya kaçmadan ama düzenli yapmak lazım. Bizim evde 10 yıl hatta belki daha da fazla süredir kalanchoemuz mevcut. Hep içerde durur ama yazın çok bol güneş alır. Her sene de bahardan yaz sonuna kadar sürekli çiçek açar. Çiçekleri geçer geçmez annem fazlaca uzamış dallarından çelikler alır ve yeni yetişenler dev yapraklı olur. O kadar ki bazen bitki taşıyamaz yaprağı, en ufak dokunuşta elinizde kalır. Kalanchoe iyice büyüyüp yıllandığı zaman yaprakları küçülüyor ama ben küçük yapraklı daha da güzel buluyorum onu

Bence kalanchoe sizi sever niye sevmesin Işık isteği aslında kaktüslerle aynıdır ama birden güneşe çıkarırsanız güneş yanığı olabilir. 1 hafta-10 gün yarı güneş yarı gölge bir yerde bekletin ve daha sonra kademeli olarak daha fazla güneş almasını sağlayın. Böylelikle bol güneş alacağı asıl yerine alıştırın ve eminim o da size açacağı çiçeklerle teşekkür edecektir

-Esin- Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön