View Single Post
Eski 15-03-2014, 15:29   #102
pria
Ağaç Dostu.

pria's Avatar

Giriş Tarihi: 06-08-2009
Bir haftadan beri moralim oldukça bozuk..

İstanbul'a son yağan yağmurlu günlerin birinde, tüm güllerin filizlerinde yaprak biti olduğu için, ben çarşıdayken, bahçevan ilaç atmak istediğini söyledi telefonda..

En eski bahçevan olduğu için atacağı ilacı bilir diye pek önemseyip sorgulamadım telefonda..

Sadece, ilacı ne kadar koyacaksın diye sordum.. Abi, şişenin üstünde 2 kapak yazıyor, dedi..Ben, aman, bir yanlışlık olmasın, falan, dedim..

Neyse, yağmur çiselerken atmışlar ilacı Allah'tan..
Ben siteye dönünce, güllerin üzerinde bembeyaz ilaç kalıntılarını görünce huylandım..

Önce tulumbanın hacmine baktım..10 litrelikti..

Ardından, geçen yıl aldıkları ilaç şişesine baktım..
Üzerine keçe kalemle 2 kapak diye yazmışlar..
Sistemik bir ilaçtı..
Sonra dozlara baktım..
100 litre suya 15 cc. önerilmiş..
Kapağa baktım..göz tahminiyle 40-50 cc. alır, dedim..Bir gün sonra çarşdaki zirai dükkandan ölçek aldım..Doldurdum içine bir kapak su..40-45 cc. geldi..

Bahçevana tekrar sordum, kaç kapak attın diye..Bir kapak koydum tulumbaya, dedi..
Ama, bana telefonda 2 kapak demiştin, desem de, ben yanlış görmüşüm şişenin üstünde 1 kapak yazıyormuş, dedi..
Ben tekrar şişenin üstündeki keçe kalemle yazılana baktım..2'ye benziyordu..Yazının üstüne ilaç sızmış, tam okunmuyordu..

Velhasılı, 10 litre suya eğer 2 kapak koyduysa, normal dozun 5 misli ilaç atılmış oldu güllerin körpecik yapraklarına..
Eğer 1 kapak koyduysa, normal dozun 2-2.5 misli ilaç atılmış oldu..

3-4 günden beri güllerin o körpecik yapraklarında buruşmalar, büzüşmeler, renk değişiklikleri, hafiften kuruma belirtileri var..

İnşallah kurumaz güllerimiz..
Canım çok sıkkın..

İnsanların ciddiyetine güvenmek çok zor ve riskli..Cehaletle uğraşmak çok zor..
Gerçekten neşem kaçıyor güllerin o yapraklarındaki bozulmaları gördükçe..

pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön