İlk adım, toprak analizi.
Herkese merhaba Arkadaşlar,
Artık bahara göz kırpmaya başlıyoruz. Herkesde bi telaş. Artık koşuşturmacalar, çalışmalar başlamıştır. Önümüzdeki bir aylık dilimde elimizden gelenin en iyisini yapmak için koşturmalıyız ki daha sonra işler kötüye gitmesin.
Allah herkese kolaylık versin. İşiniz gücünüz rast gitsin inşallah.
Ne diyor bu işlerden anlayan arkadaşlarımız "ÖNCE TOPRAK ANALİZİ" , ben de uslu bir çocuk gibi büyüklerimin sözünü dinledim. İyi ki de dinlemişim. Zaten hiç sevmem hedefi görmeden atış yapmayı. İzleyeceğimiz yolu , uyygulayacağımız yöntemleri önceden belirlemek ve ona göre hazırlık yapmak için toprak analizi şart.
Ağaçları sökmesi için bahçeye kepçe gelmişken analiz numunelerini de alalım dedim.6 dekar arazi için 6 ayrı yerden 1.5 metre derinliğe kadar kepçe ile kazdırdım. Her çukur için , her 30 cm lik dilimden aldığım yaklaşık 250-300 gram toprağı bir kovaya doldurdum. Sonra her kovadaki toprağı karıştırarak içinden yaklaşık 1 Kg numune aldım , üzerlerine etiketlerini ekledim ve Tokat Orta Karadeniz Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma İstasyonu Müdürlüğü ‘ ne teslim ettim.
Toprakla beraber yapmışken kuyu suyunu da analiz ettirelim dedim. Kuyu suyunu emme basma tulumba ile 15-20 dk kadar akıttıktan sonra iki tane 1,5 Lt bir tane de 5 Lt lik temiz şişelere ağzına kadar doldurdum ve laboratuvara teslim ettim.
Düzenleyen cnrtkt : 19-03-2014 saat 17:53
Neden: imla hatası
|