View Single Post
Eski 14-03-2014, 13:22   #1235
TCM
Ağaç Dostu

TCM's Avatar

Giriş Tarihi: 18-01-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi esgül73 Mesajı Göster
Arkadaşlar dün tohumlarımın solup öldüğünü gördüm.Alman papatyası ve chia tohumlarım çıkmıştı.Cılızlar gün ışığı lazım diye güney tarafı balkonuma koydum.Akşamüstü işten geldiğimde hepsi ölmüştü.Bu bana tohumların çıkış aşamasında ne kadar hassas olduklarını gösterdi.Neyseki tohumlardan az da olsa ayırmıştım.Hafta sonu kalanları tekrar deneyeceğim.Bu sefer üstü kapalı plastik kaplrdan alacağım.
Ektiğim tohumların gidişatı sürekli paylaşıyorum tecrübe olsun diye. İşyerimdeki bir türlü güneş görmediği için gelişmeyen ekinezyaları eve götürmüştüm evvelki gün, dün de sabahtan akşam üzeriye kadar güneş gören pencerenin dışına koydum. Öğleyin geldiğimde yamulmuşlar, hemen suladım düzelttim, kurtulacak gibiler. Sabah ise brachycome leri öğeleye kadar güneş gören balkona koydum. Öğleyin geldim ki % 10 oranda da olsa yamulmuşlar. Bundan sonra büyüyünceye kadar direk güneşe koymayacağım. Başında olursam birkaç saatliğine olabilir. Üstü kapalı kap ile de olsa direk güneşe çimlendikten sonra koymamak lazım.

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön