Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ermana
"Uluslararası piyasalarda 1kg chandler cevizin 6,25Euro yani 19TL olduğunu belirtti."
bu fiyat sanırım. perakende satış fiyatı.
"Dünyada dönümde 6. Yıldan itibaren yılda 650kg ile 700kg arasında ürün alınırken"
6. yılda 650-700 kg ürün alanın bir dünya bilen varmı? o dünyadan bizde istiyoruz.
bu kadar büyük bir işletme dahi bu gibi hayallerle bu işe başlıyorsa bizim gibi 8-10 dönümlük yeri olanlar nasıl hayellere kapılmasın?
uzun kö prüdeki bu ceviz bahçesinin sahibine biraz daha gerçeklerle yüzleşerek bu işe devam etmesini öneriyorum. yoksa kendi kendine stres yapar üzülür. kazanamaz demiyorum tabiiki kazanacaktır ama bu hayaller ile başlarsa kazandığından çok kaybettiklerine üzülür.
|
Yatırımcının verdiği afaki rakamlar Türkiye şartlarına uymayabilir ve zaten belirtiği gibi Türkiye'de 200-250 kg/da. verim bekliyor. Ceviz fiyatlarına gelince; Bu yıl iyi para etti zira tanıdıklarım 15-17 tl/kg dan satış yapabildiler ancak bu önümüzdeki yıllarda ürün bollaşınca aynı fiyata satabileceği garantisi anlamına gelmemeli.
Benim burada vurgulamak istediğim, özellikle kapalı ceviz bahçesi kuracaklara yönelik. Haberdeki bilgiler,teknik bilgi konusunda yardımcı olur zira yatırımcının, gerek ziraat mühendisi gerekse İspanyol danışman çalıştırması bu işi bilerek yaptığı intibası bende oluştu. Modern bir kapalı ceviz bahçesi nasıl olmalı, hangi cins ceviz daha verimli olur, dikim aralıkları, fidanlara herek bağlanması,damlama sulama gibi konular ilgimi çekiyor ve bence yeni bahçe kuracaklara örnek bir bahçe olduğudur.