Kasımda normalde biz artık soğanın suyunu kesip yapraklarını kuruyana kadar bir kenarda dinlendirmeye bırakıyoruz. yapraklar sarardıktan sonrada düzgünce kesip serin karanlık bir yerde saksıyla birlikte kuru olarak nisan sonu mayısa kadar bekletiyoruz. ondan sonra sulama vakti gelmiş demektir. Zaten soğanlar o aylar gelince ufaktan uyanıyorlar ya yaprak ucu ya da çiçek kapsülü ucunu göstermiş oluyor genelde.
siz bu sene bu sekilde devam edeceksiniz kasım gibi de suyunu kesin. Bu sene olmazsa seneye çiçek gelir büyük ihtimalle.
Bir de saksınız soğana göre çok büyük. Seneye baharda soğanla saksı dış çeperi arasında 2-3 parmaktan büyük olmayan bir saksıya geçirin.
Dışardan aldığımız soğanların genelde çiçekleri soğanın ucunda hazır bekler durumda olur bunları ev ortamında hemen sulamaya basladığımzda çiçeklerini açarlar. Ancak ben şahsen baharda dış ortamda yetismelerini tercih ediyorum çünkü o zaman renkler hakkını alıyor. Aynı türden olan bir kısım soğanlarımı ilkbahardan önce içerde çiçeklendirdim ama dış ortamda açanların çiçek renkleriyle dağlar kadar fark oldu.
|