Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bahcedenn
Sn. MeyveliTepe'nin blogundaki ve buradaki söylemleri üzerine sonbaharda pazarda denk gelince 2 demet pancar yaprağı almıştım. Pazı kavurması yapar gibi pancar yaprağı kavurması olarak değerlendirmiştim. Farklı aroması olan çok güzel bir yeşillik ile tanışmış oldum böylece. Benim fikrim pazı kavurmasından çak daha güzel, farklı bir lezzeti var. İşin kötü tarafı pazarda ya da marketlerde yaprak olarak bulamıyorsunuz.
Sn. İsmail Kuzucu, ben olsam ürünün yapraklarının bol olduğu dönemlerinde kök gelişimini etkilemeyecek şekilde pazı demeti yapar gibi pancar yaprağı demeti de yapıp tezgaha koyardım. Tadını alanlara göreceksiniz ürünü yetiştiremeyeceksiniz.
Sn. cemo, sizin yeriniz oldukça müsait. Bence en kısa zamanda bahçenin bir kenarında denemelisiniz.
|
Tam köklerin gelişme evresi olduğu için pazara kadar ürün çıkarmak zor. Şuan pazarda yaprağını bırakın kökü bile yok

1 ay sonra rahatlıkla satılır diye düşünüyorum. Pazı yaprağı biraz daha kalın ve cansız oluyor kırmızı pancar bu yüzden daha aromalı olabilir.