View Single Post
Eski 11-03-2014, 16:02   #1930
musk
Ağaç Dostu

musk's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yunus2321 Mesajı Göster
Sayın Musk

Acaba demir sülfat nasıl bulabilirim.

Benimki koçtaş tan 2. kere alındı ve sadece torfun içinde dikili ve bir türlü bakamıyorum sanırım dediğiniz çok su tutan topraktan kaynaklı.

Bir de geçen tomurcuklarında siyah böcek yavruları gördüm kendim ilaç sıktım ve birazda budadım ama bakalım sonuç ne olacak tavsiyelerinizi sabırsızlıkla bekliyorum.

Teşekkürler...
Sn Yunus2321,

Ben de bundan 1.5 yıl once benimkini bauhaus dan almıştım. O da dediğiniz gibi torfta idi ve bir saksı içinde çokça dal çelikleme yapılmıştı. Aldıktan sonra bir bocalama ve alışma dönemi geçiriyor bitki. Bu çok sık dallı yaprak araları neredeyse sıfır olan ve çiçekli olan bitki 1-2 çiçek açtı sonra hepsini doktü. Bu arada saksıdaki 5-6 kökten 2-3 tanesi de kurudu gitti. bi hayli de yaprak döktü. Geriye kalanlar ortama alıştıkça ve özellikle tahmin ediyorum,yetistirme zamanı verilen hormonlardan kurtulunca hızla gelişmeye başladı yapraklar büyüdü yaprak araları ciddi sekilde açıldı. Şu an çiçekte her gün bir-iki tane açılıyor. Bitkinin görünümünün aldığımdaki haliyle alakası yok. Bu zamana kadar defalarca budadım yoksa devasa bir şey olmuştu simdi.

Tavsiyelerim ve benim deneyimlerim zaten üst mesajlarda var. Tabak altında su biriktirmeyin. Toprağını vıcık vıcık bir duruma getirmeyin. taş gibi de kupkuru bırakmayın. Zaten torf bi kere kurudumu ondan sonra kolay kolay iflah olmaz.
Bahsettiğiniz zararlılar heralde yaprak bitleridir. görmek gerekir.
Budamaktan korkayın ne kadar budarsanız o kadar dallanır budaklanır. Tabi sıhhatli gelişen bir bitki için bu dediğim. Budadıklarınız da hemen çelikleyin kapalı bir sasal içinde.

Demir sulfat la ilgili olarak Diyarbakır'da nerede bulacağınız konusunda maalesef yardımcı olamam. Çevrenizde bulunmuyorsa en kolay internetten sipariş etmek.

musk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön