View Single Post
Eski 11-03-2014, 14:17   #443
leventali
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 09-08-2013
Merhaba Sayın Vetman,

İnceliğiniz için teşekkür ederim. Ev laboratuvara döndü. Hele ki benim oda
Dijital bir EC metre üzerinde çalışıyorum. Çalışmalar test aşamasında. Amatörün işini görecek, maddi olarak da üzmeyecek bir sistem üzerine çabalıyorum. Kendi deneyimlerimi de örnek alarak.

Amacım bir el cihazı üretmek. Probunu da kendim tasarlıyorum. İşlerin yoğunluğundan tabi daha az vakit ayırıyorum. 1 ay gibi bir zamanda sonuca ulaşacağımızı düşünüyorum.

Aslında bilgisayar kontrollü olsa şimdiye çoktan biterdi. Ve hazır prob kullandığımda.
Probu kendim tasarladığım için biraz zaman alacak.

Bitince kapınızı çalmaktan mutluluk duyarım.

Sayın fagu03,

Evet gönderdiğiniz linki de inceledim. Bizim gibi amatörlere fazla gelir arkadaşın çalışması. Ama çok güzel bir çalışma yapmış. Dilerim sonuçlarının meyvesini yemiştir.

Topraksız Tarımla ilgili, seram olduğundan dolayı, çok geniş bir tecrübe edindim. Onlarca hatalar, denemeler yaptım. Harcadığım para bir amatöre göre fazlaca. Bunun en büyük sebebi, konu hakkında bilgi sahibi olmadığım ve tecrübe edinmediğim konularda oldu.

Amatörün ihtiyacı şunlar:

1- Pratik olacak
2- Karmaşık olmayacak
3- Ekonomik olacak

Satın almalarım hep bu ölçütten uzak oldu. Çünkü insan ne alacağını, ne yapacağını bilemiyor. Bilemeyince de hep ihtiyacının üzerinde alışveriş yapıyor. Olay böyle olunca da balkonda üç beş bir şey yetiştirmeye heveslenenler, maliyetleri görüp okuyunca, haliyle vazgeçiyor. Oysa Topraksız Tarım yapmak çok maliyetsiz bir iş. Toprak neyse, o da o.

Ama bazı konular ticari üretimle anlatılınca işler değişiyor.

O yüzden üretmeyi düşündüğüm herşeyde iki ölçüyü alıyorum. 1.si amatöre yönelik, 2. pratik ve ekonomik.

Saygı ve sevgilerimle...

leventali Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön