View Single Post
Eski 11-03-2014, 09:35   #13
Sakaki
Ağaç Dostu

Sakaki's Avatar

Giriş Tarihi: 06-06-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi badrobot Mesajı Göster
Şaka bir yana 2. önerim gerçektende bir düşün. Olabilecek en iyi beden.
Sn badrobot,

O halde şaka bir yana ben de ne yapmayı düşündüğümle ilgili doğruyu söyleyim: Bahsettiğiniz noktadan keser ve o sürgünü tepe olarak düşünecek olursam, sürgünün hemen ön tarafından görünen o büyük yaraya ek olarak bir de hemen arka tarafında kesikten dolayı daha büyük bir yara daha ortaya çıkacak ve dolayısıyla aynı hizadaki o iki büyük yaranın kapanma olasılığı zayıflayacağı gibi (özellikle zeytin gibi bir ağaçta) uzun süre sonra kapansa bile bu önlü-arkalı büyük iki yara pek de hoş görünmeyecek. Sadece bu sebepten ötürü pek sıcak bakamıyorum önerinize.

ANCAK acele de etmiyorum kesin karar için, zira sn sagol'un da belirttiği gibi şu an böyle bırakırsam ileride dönüşü olan bir karar olur ama acele davranırsam dönüşüm pek mümkün olmaz ve kötü senaryo gerçekleştiği taktirde böyle bir adaya çok yazık etmiş olurum.

Teşekkür ederim öneriniz için.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sagol Mesajı Göster
Sayın Sakaki,

Bence de JİN biraz gereksiz kalmış. Badrobotun önerdiği gibi de, tepedeki ince dalı kullanarakta güzel olur. Belki başlangıçta tepedeki ince dalı kullanmak fena olmaz, zamanla isterseniz tepeyi kısaltabilirsiniz, geri dönüşü kolay bir seçenek.

İyi geceler....
Merhaba sn sagol,

Evet çok haklısınız, zaten 8.ci mesajımda da belirttiğim gibi "acaba" diyerek şimdilik bıraktım o şekilde jini ama içime pek sinmedi ve hoş da görünmüyor şu anda. Belki komple kesip almak yerine kısaltıp incelterek ileride daha göze az batan bir görünüme getirirsem hoş görünebilir. Bu konuda da sabırlı olma taraftarıyım bir süre.

Tepeyi çok daha fazla aşırı kısaltma taraftarı değilim, belki bir iki parmak daha kısalabilir ama yukarıda da bahsettiğim gibi önlü arkalı iki büyük yaranın (iyileşse bile) göze çok hoş görünmeyeceğini düşünüyorum.

Kolay gelsin

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Adem Keskin Mesajı Göster
Gövdede bulunan bütün hasarlı ve yaralı bölgeleri birleştirecek şekilde shari (ölü bölge ) yapardım.
Adem hocam merhaba,

Kafamdaki en muhtemel senaryoyu çizmişsin sen zaten, fazla söylenecek birşey kalmamış.
Teşekkür ederim.

Sakaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön