Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hira
işte benim gardenyam yazın bana geldiğindeki saksısı ve torfun içinde duruyor hala. Ne zaman toprağını değiştirmeliyim? saksı boyutu çiçeğe göre çok mu fazla?
|
Buradan görünüşten anladığımız kadarıyla;
Toprak fenaya benzememekle birlikte üzerinde beyazlıklar gözüküyor, kireç gibi. Ayrıca çok kuru. Limon tuzunu ihmal etmeyin. Saksının altında delik olduğunu varsayıyorum.
Güzel ışık alan pencere önünde bir yere almanız faydalı olacak. Şu an gelişim ve çiçek zamanı. Saksının boyu bitkiye göre oldukça büyük, ama bu çok büyük problem olmaz bence. Yine de toprağın kalitesi iyi değilse değiştirmek faydalı olur.
Genel olarak saksı değişimleri bu aylarda olmakla birlikte, ben bitkinin durumunu begenmediğim anda zamana bakmaksızın toprak ve saksısını değiştiririm.
Örneğin ,yukarıdaki gardenyamın toprağı haziranda değişmiş .