Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gökhan07
Sıcakların etkisi ile bahçede bulunan ronde de montignaclardan bir tanesinin gözünün uyandığını gördüm. İnşallah soğuktan zarar görmez.
Eklenti 475102
Eklenti 475103
|
Ronde de montignac fidanları tüplü olduğu için ve tüplü fidanın bulunduğu toprağı geç terk ettiğini düşünerek, köklerine zarar vermeden fidanların toprağını dağıttım (aynı zaman da bu fidanlara da nogall uygulaması yaptım) ve fidanın köklerinin uyanmış olduğunu gördüm. ( Havaların sıcak gitmesi ve güneş gören siyah poşetin etkisi ile köklerin uyandığını düşünüyorum, normal şartlarda chandler dan daha geç açması gerekiyor )
Fidanın kökünün yeterince gelişememiş olduğunu gördüm ( Resim çekmeyi unutmuşum) kanaatimce tüplü dikseydim bu sene o toprağının dışına çıkamayacaktı. ( Kök yapısı çok zayıftı ve kazık kök kesildiği gibi duruyordu )
Bu arada tüplü fidanın içinde ki toprak daha kaliteli ve geçirgen olsaydı daha rahat kök yapabilirdi.
Bu yıl son bahar erken donlarından fidan uyumadığı için sürgünleri hep yandı, kuruyan sürgünlerini kesip sutut ile kapattım ( tepe sürgünü tamamen yandı) ve yinede tozlayıcı olarak diktim.
( Belki geçen seneye ait gövde de ki gözlerin patlamasını ümit ederek)
Sıcakların etkisiyle patlayan gözü görünce endişeye kapıldım ( neyse ki tek göz patladı daha patlamayı bekleyen 3-4 göz daha var, havaların tekrar soğuması ile o gözler biraz daha bekleyecek) ama bir taraftan da fidanların o kadar hasar almasına rağmen meristem dokularının canlı olduğunu görünce de sevindim.