View Single Post
Eski 10-03-2014, 10:17   #19
gökhan07
Ağaç Dostu

gökhan07's Avatar

Giriş Tarihi: 29-05-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lilium Mesajı Göster
Ohooo maşallahınız var herkes çalışıyor bu bahçe bir numara olacak bu gidişle hele motorize ekiplere bayıldım bunların arkasına bir kaz ayağı takın bahçeyi altına üstüne getirmezlerse ne olayım. Canavar bunlar.

Fidanlar çite çok yakın ekilmiş gibime geldi, bu arada traktör çalışamaz çapa makinasıyla çalışmak zorundasınız, çitin öbür tarafı tarlaysa fidanları sınırdan uygun ölçülere getirmenizi öneririm yarın başınız ağırır. Tarla değilse bile bir kaç yıl sonra fidanlar büyüdüğünde ilaçlamada hasatta zorlanırsınız, bunu bir uyarı değil bir öneri olarak kabul etmenizi rica ediyorum

Eklenti 475046

Bunu yapmakla iyi yapmışsınız yalnız üzerini de toprakla kapatırsanız daha iyi olur ve bu gübreyi havaların ısınmasıyla birlikte fidanın dibinden almalısınız (çapa makinasıyla toprağa karıştırabilirsiniz) aksi halde fidanları pişirebilir.

Eklenti 475047

Biliyorsunuzdur ama yinede bir hatırlatayım, Fidan çukurlarının cukur kalmamasına dikkat edin havalar soğudu yağışla birlikte bir don emeklerinizi heba eder.
Lilium abim,

Verdiğin bilgiler için teşekkür ederim, iyi ki varsın.

Tel örgü ile fidanların arasını çapa motoru ile işlemeyi düşünüyoruz.

Yan bahçe 10 yıl kadar bana ait olacağı için ileriyi de düşünerek sınırdaki hasattan payıma düşeni alabilmek için yakın diktim

Daha önce ki vermiş olduğun bilgiler doğrultusunda diğer sınırlardaki fidanlar sınıra 4 metre gibi aralıklarla dikildi.
Lilium abi dediğin gibi don riski geçtikten sonra gübreleri toprağa karıştırıcam.

gökhan07 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön